INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  ITALIA - URUGUAY 0-1

VIDEO+FOTO Interziceţi ”Canibalul”! » Adio Mondial? Luis Suarez riscă pînă la doi ani suspendare după ce şi-a înfipt dinţii în umărul lui Giorgio Chiellini

Articol de - Publicat joi, 26 iunie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 25 iunie 2014 19:43

Deşi arbitrul Marco Rodriguez n-a pedepsit în nici un fel muşcătura uruguayanului, FIFA a deschis o anchetă şi ieri l-a audiat pe agresor

E de departe cel mai greţos incident din analele Mondialelor. În minutul 80 al meciului Italia - Uruguay (0-1), Luis Suarez îl muşcă de umăr pe fundaşul azzurro Chiellini! Oribil! Arbitrul mexican Rodriguez n-a surprins momentul sau nici lui nu i-a venit să-şi creadă ochilor. Şi-a lăsat agresiunea nesancţionată.

Click aici pentru VIDEO!

FIFA, în schimb, s-a autosesizat şi a deschis o anchetă care s-ar putea lăsa cu una dintre cele mai mari sancţiuni din istorie: pînă la 24 de meciuri suspendare sau doi ani! Altfel spus, deşi Uruguayul s-a calificat în "optimi", pentru Suarez, confruntarea cu Italia s-ar putea să fie ultima la acest turneu final.

Atacantul lui Liverpool, 27 de ani, a fost audiat ieri de Comisia de Disciplină, dar şansele sale de a scăpa ieftin sînt ca şi nule. Vedeta celeştilor e recidivist, avînd la "cazier" alte două episoade canibalice (!). Iar presiunea media e imensă. Prea mare pentru ca FIFA, client regulat al presei în ultimul timp, să rişte un nou scandal. Cu excepţia conaţionalilor săi, toţi îl vor pe Suarez afară de la turneul final!


"Eu n-am făcut decît să mă sprijin de umărul lui Chiellini. Astfel de episoade se întîmplă şi n-ar trebui să le luăm atît de în serios. Trebuie să rămînă în teren"
Luis Suarez, în faţa oficialilor FIFA

"Muşcătura lui Suarez a fost evidentă. Mi-au rămas şi urmele dinţilor pe umăr. E ruşinos!"
Giorgio Chiellini, victima lui Suarez

"Am văzut şi revăzut incidentul la televizor. FIFA trebuie să investigheze serios incidentul şi să dea o pedeapsă pe măsură, oricît de dură ar fi"
Jim Boyce, vicepreşedinte FIFA

"Chiellini e un plîngăcios, nu ştie să piardă. A fost o fază confuză şi oricum ceea ce arăta el era doar o cicatrice veche. Şi un tîmpit îşi putea da seama"
Diego Lugano, fundaş chilian


PRESA - REACŢII
"Dracula s-a întors!"
Gazzetta dello Sport

"Din nou «Canibalul»! Dracula s-a întors! Suarez e mai feroce decît Tyson"
Gazzetta dello Sport, cotidian italian

"FIFA a luat «Vampirul» de guler! Luis Suarez riscă Mondialul"
Bild, tabloid german

"Animalul Suarez riscă doi ani de suspendare!"
The Sun, tabloid englez

"Suarez a eliberat din nou fiara din el. Are o minte periculoasă. Scoateţi-l în afara legii!"
Daily Mail, tabloid englez

"Interziceţi acest monstru!"
Daily Telegraph

Secţiune specială pentru Campionatul Mondial! Intră pentru a urmări liveTEXT partidele avînd parte de o grafiă deosebită! Poţi vedea cele mai interesante statistici şi infografii

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
bamse1901
bamse1901  •  27 Iunie 2014, 12:06

bai Georgio se poate sa ai un unmar asa de tare, nu vezi ce-l dor dintii pe Luis?

sek.91
sek.91  •  26 Iunie 2014, 17:04
Postat de gxgl_pch pe 26 Iunie 2014, 10:43

Diego Lugano, fundaş chilian ????? eu stiam ca e din uruguay, sau poate autorul articolului, care cel mai probabil nici nu stie ca fotbalul se joaca 11 la 11, il considera pe lugano ruda cu florin chilian =)) Sper ca FIFA sa ia masuri si impotriva francezilor Sakho si Giroud pentru loviturile cu cotul aplicate ecuadorienilor !!!

e Chilian ca haleste mult chili :)))))

radianu
radianu  •  26 Iunie 2014, 13:13

Un golan ca si neica-mar! Ambii ar fi trebuit suspendati chiar daca sunt jucatori buni de fotbal!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează