INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  SPANIA - OLANDA 1-5

VIDEO+FOTO Olandezii zburători » Portocala Mecanică s-a răzbunat nemilos pe Spania, 5-1, pentru finala din 2010

Articol de , - Publicat sambata, 14 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 14 iunie 2014 00:52

Campioana mondială a fost executată în public de o trupă a lui Van Gaal ce i-a dat o lecţie de fotbal, deşi a început cu 5 fundaşi. Robben şi Van Persie s-au distrat ca-n curtea şcolii cu o defensivă de ceară
Remake-ul finalei sud-africane de-acum patru ani a făcut tribune pline ieri la Salvador. Fanii oranje în superioritate, la fel defensiva-beton a lui Van Gaal. Cu noul modul de 5, special testat în amicale pentru a anihila enervanta tiki-taka roja (decolorată acum în alb) şi tridentul ofensiv al campionilor.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Paradon San Iker!
În căutarea revanşei, Portocala mecanică descoperă prima fisură în blocul lui Del Bosque. Robben îl deschide perfect pe culoar pe Sneijder, dar Casillas îl hipnotizează şi parează. San Iker are însă 442 de minute fără gol la Mondial, recordul lui Zenga e în pericol! Derbyul se aprinde, se deschide. E rîndul batavilor să tremure. Vlaar, cel mai experimentat dintr-o linie de mînji, îl blochează eficient pe Iniesta în situaţie limită. Şi Diego Costa, preferat lui Villa şi Torres, e păzit atent. Trage-n peluză.

Robin cel zburător
Spania insistă, pune presiune şi pasele lui Xavi încep să deschidă unghiuri, să-l găsească pe Costa în poziţii bune. Brazilianul naturalizat şi fluierat de fanii gazdelor scoate un penalty discutabil, oferit de Rizzoli. Şi Xabi Alonso trage tare. Degeaba intuieşte Cillessen colţul! Scoate balonul din plasă.

720 de zile au trecut de ultimul gol reuşit de Xabi Alonso în "naţională", de la meciul cu Franţa (2-0). A marcat tot din 11 metri, acordat de acelaşi Rizzoli

Portarul lui Ajax face însă o minune (43), deviind la lobul lui David Silva. Nu e 2-0. Imediat se face 1-1, la un contraatac splendid. Centrare cu lift Blind, în spatele lenţilor Pique şi Ramos, Van Persie pluteşte imponderabil în careul lui Casillas, spectator la "capul" genial din 14 metri. Din nou echilibru. Iar Robin devine astfel primul olandez ce dă gol la trei ediţii de Cupă Mondială, 2006, 2010 şi 2014. "Van Persie a marcat în ultimele 3 meciuri jucate de Olanda pe 13 iunie, dar nu-s sigur că celelalte au venit tot într-o vineri", a comentat încîntat pe Twitter Gary Lineker, fostul celebru atacant englez.

477 de minute este seria invincibilă a lui Casillas la CM, ruptă aseară de Van Persie. La doar 40 de recordul lui Zenga

Apărarea a fost Vrijşte
Pe val, Portocala continuă să profite de slăbiciunile campioanei. Inspiratul Blind îl serveşte la fix pe Robben, care, după ce stopează fantastic cu exteriorul, le rupe frînele lui Pique şi Ramos şi-l bate pe Casillas. 2-1. Ibericii se clatină şi Iker are mare noroc imediat, cînd "transversala" îl salvează la torpila trimisă de Van Persie! E doar preludiul dezastrului roja. La o fază fixă, Iker nu respinge (dar e faultat!) şi De Vrij, 22 de ani, speculează de la doi paşi, cu primul său gol în "naţionala" Olandei. 3-1! Ibericii sînt în genunchi. Capitulează şi Iker. Încă o gafă de proporţiile celei din finala Ligii şi Van Persie face "dubla". Acum nu-l mai salvează Ramos. E 4-1, dar nu pentru echipa sa. E loc şi de 5-1, cu Robben marcînd ca-n curtea şcoli. Putea fi chiar oricît la 1, în ole-urile fanilor. Spania e aruncată în calea Braziliei, care o aşteaptă în "optimi". Cu condiţia să învie cu Chile după umilinţa de aseară.

"Am fost groaznic de slabi în apărare. Au fost mai buni şi trebuie să recunoaştem că am comis o mulţime de erori. Sînt conştient că sîntem într-un moment foarte delicat, dar îl vom depăşi!"
Vicente del Bosque, antrenor Spania

"E inexplicabil şi în acelaşi timp fantastic. Să ne bucurăm, dar să nu uităm că sînt doar 3 puncte şi nu sînt suficiente pentru a ajunge în optimi. De mîine ne gîndim la meciul cu Australia!"
Robin van Persie, atacant Olanda

SPANIA - OLANDA 1-5
Xabi Alonso (28) - Van Persie (44,74), Robben (53,80), De Vrij (64)
SPANIA: Casillas - Azpilicueta, Sergio Ramos, Pique, Jordi Alba - Busquets, Xabi Alonso (63 Pedro), Xavi - Iniesta, David Silva (78 Fabregas), Diego Costa (63 Torres). Antrenor: Vicente del Bosque
OLANDA: Cillessen - Janmaat, Vlaar, De Vrij (77 Veltman), Martins Indi, Blind - N. De Jong, De Guzman (62 Wijnaldum), Sneijder - Robben, Van Persie (78 Lens). Antrenor: Louis van Gaal
Stadion: Fonte Nova (Salvador)
Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia)

De 111 meciuri Spania nu a mai pierdut după ce a reuşit să deschidă scorul

5 goluri a primit Spania, premieră pentru o campioană en-titre în meciul de debut

De 64 de ani Spania nu a mai primit 5 goluri la un turneu final, Brazilia-Spania 6-1 (1950)

Italianul Rizolli a făcut meciul varză
Prestaţie slabă a arbitrului italian Nicola Rizolli. "Centralul" din Peninsulă a nemulţumit pe toată lumea. A acordat extrem de uşor penalty la contactul dintre Diego Costa şi De Vrij. Apoi, spaniolii îi pot reproşa acestuia faptul că la faza golului trei al olandezilor, Casillas a fost faultat de către Van Persie.
De asemenea, Rizolli n-a văzut sau a închis ochii la lovitura de cap pe care i-a aplicat-o Diego Costa lui Martins Indi, atacantul spaniol neprimind nici măcar cartonaş galben.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (63)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  14 Iunie 2014, 17:12
Postat de darth_2345 pe 14 Iunie 2014, 17:11

scorul este totusi mincinos, , trebuia sa fie 7-0! concluzia e ca pe guardiola l-a tinut mult mai mult norocoul decat pe bosque! tiki taka = kaka maka!

da, scorul normal trebuia sa fie 7 sau 8 la 1. los kapshuneros au scapat foarte usor cu acest 5-1. meritau un 8-1 care sa le scoata de tot fotbalul din cap.

darth_2345
darth_2345  •  14 Iunie 2014, 17:11

scorul este totusi mincinos, , trebuia sa fie 7-0! concluzia e ca pe guardiola l-a tinut mult mai mult norocoul decat pe bosque! tiki taka = kaka maka!

zurzu_zurzu
zurzu_zurzu  •  14 Iunie 2014, 14:41
Postat de goghe pe 14 Iunie 2014, 14:01

Spania n-a avut si nici nu are aparare. Exact ca Brazilia - 0. Daca apuca sa le dea cineva una - doua sint varza.

Cand Spania a primit gol de la o echipa de calibrul ei sau un pic mai slabuta,rar a revenit si a castigat.Nu i o mare echipa decat daca dau ei primi.De moral cum zicea cineva,chiar daca au jucatori de clasa.Eu unul nu l vad exceptional pe Iniesta,cum nu l vad nici pe Messi.Cu un fundas care stie sa l pazeasca nu misca.Asa s a intamplat aseara.Batavii ai unchis tot,nu a miscat nimeni.Au mai fost scapari,dar na,cine nu munceste nu greseste.dar in rest Spania umbra.

Vezi toate comentariile (63)
Comentează