INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  TURCIA - UNGARIA, AZI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE DOLCE 2

Ziariştii de la Istanbul desfiinţează naţionala turcă: "Avem o echipă pe care nu merită s-o vezi!"

Hamit Altintop (stînga) nu l-a putut oprit pe maghiarul Szalai în octombrie 2012. A fost 3-1 pentru Ungaria la Budapesta // Foto: Reuters
Hamit Altintop (stînga) nu l-a putut oprit pe maghiarul Szalai în octombrie 2012. A fost 3-1 pentru Ungaria la Budapesta // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 25 martie 2013 20:39

Presa turcă nu le dă nici o şansă propriilor jucători pentru baraj: "Poate batem Ungaria, dar la toamnă ne atacă românii şi olandezii".

Dacă înving azi, pe Sukru Saracoglu, iar noi pierdem la Amsterdam, turcii reintră în cărţile calificării pentru barajul de Mondial. Vor avea 9 puncte, la numai o lungime distanţă de noi şi de maghiari. Şi totuşi, atmosfera e apăsătoare la Istanbul, presa muşcînd din "naţionala" lui Abdullah Avci.

"Doar dacă tatăl tău e stoperul lui Abdullah"
Cel mai dur articol apare în Hurriyet, un editorial semnat de Bilgin Gokberk. Se simte dezamăgirea în fiecare cuvînt scris de columnistul popularului cotidian: "Echipa naţională nu este o simplă echipă, reprezintă Turcia, dar o face de rîs acum. Avem o echipă pe care nu merită s-o vezi la televizor, poate cel mult să-i asculţi meciurile la radio. Şi atunci numai în situaţii speciale, dacă ai în această formaţie un frate, un văr sau un nepot, iar tatăl tău este unul dintre stoperii lui Abdullah". Bilgin suferă cînd afirmă că "priveşti o partidă a Turciei numai dacă eşti obligat de împrejurări, altfel abandonezi acest gînd".

"Poate că «prinţul» va rămîne"
Jurnalistul de la Hurriyet concluzionează amar: "Vom cîştiga împotriva Ungariei? Poate vom reuşi, iar «prinţul» Abdullah va rămîne selecţioner. Însă la toamnă, în septembrie şi octombrie, ne atacă românii şi olandezii. Şi nu va fi bine". O ultimă întrebare: "Ne calificăm la Mondialul de anul viitor? Numai în visele noastre. Poate numai ca turişti să fim în Brazilia".

Şi totuşi, preşedintele federaţiei de la Istanbul, Yildirim Demiroren, mai crede în fotbaliştii lui Avci. "Trebuie să jucaţi cu sufletul! Aveţi exemplul echipei din 1956, care a învins cu 3-1 la Istanbul celebra Ungarie a lui Puskas, Kocsis şi Czibor. Repetaţi acel succes istoric!".

"Abdullah nu e făcut pentru a fi selecţioner"
Fostul internaţional turc Sergen, ex-Galatasaray, actual analist de televiziune la Kanal Turk, crede că "acest meci poate fi, dacă pierdem, capăt de linie pentru mulţi jucători din «naţională» şi pentru selecţionerul Abdullah. Nu e postul lui, nu e făcut pentru el".

Pe Abdullah nu-l cruţă nici cotidianul Sabah: "A mers pe o carte greşită, aceea a turcilor născuţi în Germania. Mai bine ar fi mizat mai mult pe «locomotivele» Galatasaray şi Fenerbahce". Dar ultima critică e de neînţeles pentru formula de azi: Avci a convocat 11 oameni de la aceste echipe, 5 Galata, 6 Fener. Iar 8 dintre ei sînt titulari.

Turcii au păstrat doar 4 nume. Ungurii au 7
Faţă de meciul tur din 16 octombrie, cîştigat de maghiari cu 3-1 pe "Ferenc Puskas" (goluri Koman 31, Szalai 50, Gera 57 penalty, respectiv Mevlut Erdinc 22), turcii păstrează astăzi doar patru jucători din acea echipă: portarul Volkan, fundaşul Hasan Ali şi mijlocaşii Altintop şi Şahin. De partea cealaltă, Egervari va repeta şapte nume: întrega apărare, Vanczak, Korcsmar, Meszaros şi Kadar, în linia mediană vor reapărea Koman şi Hajnal, iar în atac e nelipsitul Szalai.

"Să taxăm cea mai mică eroare"
La 36 de ani, Gabor Kiraly, portarul faimos pentru pantalonii săi largi de trening de culoare gri, rămîne liderul din vestiarul Ungariei. El avertizează: "Pentru turci, aceasta este ultima şansă de a rămîne în calcule la locul 2. Nu au nimic de pierdut, vor fi foarte motivaţi în joc. Cum trebuie să-i contracarăm? Să-i aşteptăm cu calm şi, cînd avem ocazia, să taxăm cea mai mică eroare a apărării lor".

"Brazilia în 2014? Poate doar în vis. N-avem nici o şansă să vedem Brazilia la Mondial. Poate doar ca turişti" (Hurriyet, cotidian turc)

"Trebuie să jucaţi cu sufletul! Aveţi exemplul echipei din 1956, care a învins cu 3-1 la Istanbul celebra Ungarie a lui Puskas, Kocsis şi Czibor. Repetaţi acel succes istoric!" (Yildirim Demiroren, preşedintele federaţiei)

TURCIA - UNGARIA
Azi, Ora: 20:30; Transmisie TV: Dolce 2; Stadion: Sukru Saracoglu (Istanbul); Arbitru: Milorad Mazici (Slovenia)

TURCIA: Volkan - Gokhan Gonul, Bekir, Semih, Hasan Ali - H. Altintop, Selcuk, Alper, Arda - Şahin - Burak. Antr. A. Avci

UNGARIA: Kiraly - Vanczak, Korcsmar, Meszaros, Kadar - Koman, Hajnal, Pinter, Dzsudzsak - Szabics - Szalai. Antr. S. Egervari

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
kdk.19
kdk.19  •  26 Martie 2013, 15:00

BURAK ALA AL LOR E BUN RAU!!, AM AVUT NOROC CA NU A JUCAT CU ROMANIA LA ISTANBUL,NU ORICE JUCATOR MARCHEAZA 8 GOLURI IN GRUPE&OPTIMI DE CHAMP. LIGUE..

stefan_dinamo
stefan_dinamo  •  26 Martie 2013, 09:35

daca aveam noi jucatorii lor si eram in situatia lor din grupa cred ca il omoram pe piturca

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  26 Martie 2013, 09:01

De ce sa fie imposibil ? Iar gandim ca o tara mica ...invinsa dinainte ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează