INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  ECUADOR - FRANŢA, AZI, 23:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ziariştii de la L'Equipe au rezumat foamea de rezultate a Franţei: "3 motive pentru care ÎNVINGEM Ecuadorul"

Articol de - Publicat miercuri, 25 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 11 septembrie 2014 15:58

Rînd pe rînd, principalele favorite la titlul mondial au călcat greşit. Spania şi Anglia sînt deja acasă, Brazilia, Olanda, Argentina şi Germania au arătat semne de slăbiciune.
Franţa e în formă, aşa că jurnaliştii francezi au încercat să explice eventualul succes cu Ecuadorul încă de dinaintea partidei

1. "Rămînem în priză"
Presa din Hexagon susţine că fotbaliştii trebuie să se bazeze pe dictonul "victoriile aduc victorii". "Trebuie să rămînem în priză, să avem un joc plăcut, ca în 1998 şi 2000", a spus şi Mathieu Debuchy.

2. Pentru a nu trezi "demonii"
În 2012, Franţa a început tot cu două victorii grupa de Euro. Doar că ultima partidă a fost pierdută în faţa Suediei, iar vestiarul a fost tulburat înaintea "sferturilor". Pierdute, în cele din urmă, cu Spania. "3 puncte cu Ecuadorul vor menţine atmosfera bună în lot" e ideea parizienilor.

3. Evită Argentina
Un succes în ultimul meci îi va trimite pe băieţii lui Deschamps într-o "optime" cu Nigeria sau Iran, infinit mai uşoară decît un meci de foc cu Argentina.

Secţiune specială dedicată Cupei Mondiale! Cele mai interesante statistici, infografii şi partide liveTEXT cu o grafică de excepţie!

GRUPA F. BOSNIA - IRAN (azi, 19:00, TVR 2)
"Să fructificăm tot!"
Acuzaţi că au practicat antifotbal încă din primul act, iranienii trebuie să se deschidă pentru un loc în "optimi". Nesperat la începutul turneului! "Marea mea îngrijorare e să-i pot menţine concentraţi pe jucători. E clar că vom avea şanse puţine, nu sîntem genul de echipă care să jucăm ofensiv, important e să fructificăm tot. Să plecăm cu onoare, nu s-a pus niciodată problema unei calificări. Păcat că o generaţie de luptători părăseşte turneul devreme", a spus selecţionerul Iranului, Carlos Queiroz. O victorie cu Bosnia şi o înfrîngere a Nigeriei în faţa "pumelor" trimit Iranul mai deprate.

GRUPA F. NIGERIA - ARGENTINA (azi, 19:00, TVR 1)
Victorie pentru Messi
Argentinienii au primit liber înainte de partida cu Nigeria şi luni au zburat la Porto Alegre, unde Messi şi-a sărbătorit ziua de naştere cu numărul 27 alături de familie şi colegi. Presa sud-americană anunţă că Sabella va folosi acelaşi prim "11" ca şi în partidele precedente, singura modificare fiind extrema stîngă, Marcos Rojo, în pericol de suspendare. La Beira Rio sînt aşteptaţi 100.000 de fani ai "pumelor", deşi stadionul poate găzdui doar 48.800 spectatori.

GRUPA E. HONDURAS - ELVEŢIA (azi, 23:00, TVR 2)
"Pregătiţi ca de finală!"
Marcatorul golului secund din înfrîngerea cu Franţa, Granit Xhaka îşi pregăteşte colegii pentru meciul decisiv cu Honduras: "Trebuie să ne montăm ca pentru o finală, pentru că pînă la urmă asta şi este. E bine că în mare parte calificarea depinde de noi. Sîntem gata să facem o impresie bună şi să mergem mai departe", a explicat jucătorul lui Monchengladbach.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează