INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  "SFERTURI" / SUEDIA - ANGLIA, SÂMBĂTĂ, ORA 17:00, TVR1, GSP.RO

Anti-Zlatan » Cine este suedezul care a preluat tricoul purtat atâția ani de Zlatan Ibrahimovici

Englezii au speculat luna trecută că Arsenal Londra îl vânează pe Emil Forsberg (în galben) pentru 50 de milioane de euro Foto: Reuters
Englezii au speculat luna trecută că Arsenal Londra îl vânează pe Emil Forsberg (în galben) pentru 50 de milioane de euro Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 04 iulie 2018 18:55

Decarul Suediei, Emil Forsberg, este genul de erou tăcut, total diferit de Ibrahimovici, căruia i-a preluat numărul la națională.

Emil Forsberg, decarul în vârstă de 26 de ani al Blagult, a fost decisiv în "optimile" cu Elveția (1-0) aducând calificarea ce i-a aruncat din nou pe conaționalii lui în fântâni, de bucurie, și-n visare că pot repeta cel puțin traseul din 1994, când suedezii au luat bronzul la Mondial.

Cine este omul care a preluat tricoul purtat atâția ani de Zlatan Ibrahimovici, care e pe lista de shopping a englezilor de la Man United, Liverpool și Arsenal:

Întâlnirea cu "Șeriful" la miezul nopții

  • Total opus ca atitudine, ca exprimare și stil de viață față de Zlatan! Interviurile oferite de el sunt stereotipe. "Este timid și umil și de aceea nu se pot face reportaje savuroase cu el", a spus tatăl său. "Este, fără nicio îndoială, cel mai plictisitor fotbalist cu care să faci un interviu. Spune același lucru de fiecare dată", a mai continuat Leif Forsberg.
  • Provine din familie de fotbaliști, în nordul țării, la Sundsvall. Bunicul Lennart a evoluat pentru echipa locală și pentru Djurgardens în anii '50, iar tatăl Leif "Foppa" Forsberg a jucat 400 de meciuri și a marcat 150 de goluri pentru Sundsvall în anii '80 și '90.
  • Este căsătorit de doi ani cu Shanga, care și ea joacă fotbal pentru FFV Leipzig. Relația lor este foarte solidă, deși soția e cel mai dur critic al lui. "Devin și mai nervos după ce joc prost un meci. Fiindcă, vedeți, când vin noaptea acasă, știu ce va urma... Întâlnirea cu "Șeriful"! Și poate fi brutală. Șeriful mi le spune pe toate în față. Iar dacă lucrurile se extind, atunci n-ai vrea să fii prin preajmă", a dezvăluit Emil.

"Aș fi lucrat cu tata la pompieri"

  • A înscris primul gol din istoria Leipzigului în grupele Champions League, cu Monaco (1-1), toamna trecută. Considerat de media internațională un mijlocaș de show, Forsberg a fost criticat la el în țară când a ales banii celor de la Red Bull Leipzig în 2015, în liga secundă pe atunci. "Dacă oamenii cred că sunt prost și că am trădat fotbalul alegând Leipzig, ei bine, asta e, pot să gândească orice vor!", le-a spus celor de la Aftonbladet. Și-a început, treptat, să nu mai dea interviuri.
  • Ca mulți dintre copiii suedezi, Forsberg a încercat diverse sporturi de mic, inclusiv hocheiul, mai ales că era scund, până să opteze definitiv pentru fotbal. Ce-ar fi făcut dacă nu devenea sportiv profesionist? "Șomer sau lucrând cu tata la pompieri", a sunat răspunsul nonșalant al mijlocașului.
  • Emil a fost respins în adolescență de la un trial al Federației Suedeze de Fotbal! Din cauza staturii. "Am fost terminat atunci. Ce-aș putea să fac? Să cresc în înălțime prin magie? Pe la 14 ani am cunoscut-o pe Shanga, ce avea să-mi devină soție. Ea m-a împins să fiu mai agresiv și m-a ajutat să fiu mai bun, ei îi datorez enorm", a relatat fotbalistul, acum înalt de 1,79 metri.

3.500.000 €pe sezon câștigă Forsberg la RB Leipzig 

PROGRAMUL SFERTURILOR DE FINALĂ

calendar06.07
calendar17:00 Uruguay - Franța
calendar21:00 Brazilia - Belgia

calendar07.07
calendar17:00 Suedia - Anglia
calendar 21:00 Rusia - Croația

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează