INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  BELGIA

Articol emoționant scris de Lukaku înainte de meciul Belgiei: "Ți-am spus eu! Fata ta este bine"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 18 iunie 2018 13:32

Belgia debutează azi la Campionatul Mondial, cu Panama, de la ora 18:00.  Atacantul Romelu Lukaku a publicat un material în The Players Tribune, intitulat "Am ceva de spus".

Născut în Antwerp, Romelu Menama Lukaku, 25 de ani, a vorbit despre copilăria sa și dificultățile pe care le avea din cauza sărăciei.

"Îmi aduc aminte momentul exact în care am știut că suntem terminați. Îmi aduc aminte de mama, lângă frigider, și de chipul ei. Aveam 6 ani și veneam acasă pentru a mânca de prânz. Aveam același meniu: pâine și lapte. Când ești copil nu te gândești la asta. Dar bănuiesc că doar asta ne permiteam.

Într-o zi am intrat în bucătărie și am văzut-o pe mama la frigider, agitând laptele. Îl amesteca cu ceva. Nu mi-am dat seama de ce se întâmplă. Apoi mi-a adus prânzul, zâmbind ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Dar mi-am dat seama. Amesteca laptele cu apă. Nu aveam bani să ne ajungă până la finalul săptămânii. Eram falimentari, nu săraci. Eram la sapă de lemn!

Tata a fost fotbalist, dar banii s-au dus. Prima dată am rămas fără cablu. Adio, fotbal. După aceea nu aveam curent câte 2-3 săptămâni. Ulterior s-a dus și apa caldă.

Mama lua pâine pe împrumut. Dar când am văzut câ amesteca laptele cu apa, am știut că totul s-a terminat. Aia era viața noastră. Nu am spus nimic, dar am jurat că nu vreau s-o văd pe mama trăind așa. L-am întrebat pe tata când pot juca fotbal profesionist. Mi-a spus că la 16 ani și am decis că așa va fi. Punct.

Lumea zice că în fotbal contează puterea mentală. Eu sunt cel mai puternic om pe care îl vei cunoaște. I-am zis mamei când aveam 6 ani «Mamă, totul se va schimba! Vei vedea. Voi juca fotbal pentru Anderlecht. Se va întâmpla curând. Nu trebuie să te mai îngrijorezi».

Bunicul meu vorbea mereu despre fotbal. Într-o zi, mi-a spus: «Rom, fă-mi o favoare! Ai grijă de fata mea, te rog». Eram confuz, dar i-am promis asta. După cinci zile a murit. Aș vrea ca bunicul meu să fie aici, să vadă ce viață avem. Aș vrea să-i pot da un telefon și să-i spun «Ți-am spus eu! Fata ta este bine. Nu mai sunt șobolani în apartament, nu mai doarme pe podea. Nu mai se stresează. Suntem bine acum. Suntem bine...", a scris Romelu Lukaku în articolul "Am ceva de spus" din The Players Tribune.

"Știți ce e amuzant? Că am ratat 10 ani de Champions League când eram copil. Nu ne puteam permite să vedem la televizor. Îmi aduc aminte că în 2002 toți colegii vorbeau de golul lui Zinedine Zidane din finala cu Bayer Leverkusen. Eu nu-l văzusem, dar mă prefăceam că îl știam. După două săptămâni l-am văzut la școală, pe calculator.

În acea vară am mers la casa unui prieten ca să-l pe Ronaldo câștigând finala Campionatului Mondial. Restul turneulul nu l-am văzut, știu doar ce auzeam la școală. În 2002 aveam găuri mari în pantofi. 12 ani mai târziu jucam la Cupa Mondială"Romelu Lukaku

36
de goluri are Lukaku la naționala Belgiei, în 69 de meciuri

"Nu te pune cu un copil căruia îi e foame"

Actualul atacant al lui Manchester United a vorbit și începuturuile carierei de fotbalist, la Anderlecht, și a dezvăluit ce pariu a făcut cu antrenorul de la echipa sub 19 ani.

"Jucam foarte puțin la Anderlecht U-19. Mă gândeam «Cum să semnez contract profesionist la 16 ani dacă stau pe bancă la juniori?" Și am făcut un pariu cu antrenorul. I-am zis «Îți garantez ceva. Dacă mă joci, voi marca 25 de goluri până în decembrie». A râs. Chiar a râs în fața mea. I-am zis să facem pariu.

Mi-a spus «OK, dar dacă nu dai 25 de goluri până în decembrie, te întorci pe bancă». Am fost de acord și am spus că «Dacă voi câștiga, trebuie să cureți toate mașinile care duc jucătorii acasă. Și vreau să faci clătite în fiecare zi».

A fost cel mai prostesc pariu pe care l-am făcut. Aveam 25 de goluri încă din noiembrie. Frate, de Crăciun mâncam clătite. Asta să fie o lecție. Nu te pune cu un băiat căruia îi e foame.

Am semnat contract la 16 ani, pe 13 mai. M-am dus acasa și mi-am cumpărat FIFA și cablu TV. Am debutat în returul play-of-ului cu Standard Liege, la 16 ani și 11 zile. Am pierdut, dar eram în Rai", a adăugat Lukaku.

"Când eram copil nu puteam să-l văd pe Henry la televizor. Acum primesc sfaturi de la el. Este probabil singura persoană care se uită la mai mult fotbal decât mine. Și dezbtem tot.

Îl întreb «Thierry, ai văzut meciul Fortunei Dusseldorf?» și răspunde «Nu fi prostuț, normal că am văzut» Este cel mai tare lucru pentru mine"Romelu Lukaku 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
thedronius
thedronius  •  30 Iunie 2018, 16:46
Postat de xnread pe 18 Iunie 2018, 15:18

corecție anii '90 nu '99 :) Oricum aștept comentarii de la persoane avizate care sa-mi demonteze reacția.:)

Fara sa cunosc prea in detaliu contextul social din Belgia, am de facut o precizare cu care in mod normal orice comentariu de genul celui pe care l-ati facut ar trebui sa inceteze. Faceti o confuzie grava voi toti cei care veniti si spuneti 'da, dar X a primit ca orice alt asistat social o suma de bani' sau orice alta formulare de genul. Confuzia e f simplu de explicat: cand aratati cu degetul, aratati de fapt spre parintii lui RL si nu spre el. Spre el nu aveti de ce sa aratati cu degetul. Adica orice om normal la cap intelege ca aici este vorba de copilaria unui tanar pe care si-o prezinta asa cum si-o aduce aminte, iar chestia asta nu are nici o legatura cu felul in care parintii sau alte persoane adulte au gestionat o suma de bani sau o situatie de viata. Comentariile facute de unii din voi denota superficilitate si cinism. Tanarul Lukaku, asa cum isi prezinta el prima parte a vietii, este un om incercat si care a razbit realizandu-si ceea ce si-a propus copil fiind: sa semneze un contract de profesionist cu un club de fotbal. Adica sa reuseasca in viata. Punct. Fara "dar de ce nu a avut tac-su grija sa nu bea banii". Nu e vina lui ca asa a fost sa fie copilaria lui.

romulus65
romulus65  •  18 Iunie 2018, 23:26
Postat de gtn5 pe 18 Iunie 2018, 21:02

deci in belgia se poate muri de foame,e o tara de varf in europa care pe langa altii ne dau lectii si ne trag de urechi,facem ceva pe fata lor de parsivi.

Daca nu vrei sa muncesti mori de foame in orice tara de pe aceasta planeta.

gtn5
gtn5  •  18 Iunie 2018, 21:02

deci in belgia se poate muri de foame,e o tara de varf in europa care pe langa altii ne dau lectii si ne trag de urechi,facem ceva pe fata lor de parsivi.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează