INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  BRAZILIA - MEXIC, AZI, 17:00, TVR 1, GSP.RO

Brazilia - Mexic, livetext de la 17:00 » Ce-i face pe mexicani să fie încrezători în calificare + detalii despre Marcelo, Danilo și Douglas Costa

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 02 iulie 2018 10:59

Brazilia și Mexic joacă azi în optimile Campionatului Mondial. Meciul va începe la ora 17:00 și va fi în direct pe TVR 1 și GSP.RO. Mexicanii sunt optimişti, mai ales că au în lot 7 dintre fotbaliştii care, în finala JO 2012, învingeau echipa din care făceau parte Neymar, Marcelo, Thiago Silva și Danilo.

Mexicanii nu acceptă statutul de victime sigure în fața Brazilei. Istoria destul de recentă le dă speranţe elevilor lui Juan Carlos Osorio că sunt capabili să răstoarne orice calcule. În urmă cu doar 6 ani, în finala JO, Mexicul învingea Brazilia cu 2-1 şi le sufla medaliile de aur lui Neymar, Marcelo, Danilo, Thiago Silva, care fac parte şi acum din formula auriverde. 

Nu mai puţin de 7 campioni olimpici de atunci se regăsesc în actualul lot al nord-americanilor: Corona, Peralta, autorul celor două goluri de la Londra, Herrera, Fabian, Aquino, Giovanni dos Santos şi Jimenez. Nu joacă toţi titulari, dar sunt lângă ceilalţi și ştiu cum să supună Selecao. 

Fără gol la Mondiale

E a 5-a întâlnire dintre cele două echipe la o ediţie de Mondial. Până acum, Brazilia s-a impus de 3 ori, de fiecare dată la 0, mexicanii reuşind să smulgă o singură remiză, 0-0, în urmă cu 4 ani. Un amănunt însă deloc de neglijat. În ultimele 14 dueluri, în diverse competiţii, au câştigat de 6 ori, iar Brazilia numai de 5.
Mijlocaşul Fabian a transmis un mesaj încurajator, deși în ultima partidă de la CM echipa sa a fost surclasată de Suedia: "Trebuie să ne gândim la 3 lucruri înainte de meciul cu Brazilia. Unu: am învăţat din greşelile cu suedezii. Doi: brazilienii nu-s invincibili. Trei: O să ne dăm sufletul pe teren şi, cum spunea un prieten, să ne imaginăm lucruri grozave, măreţe, incredibile!".

Danilo OK, Marcelo incert

Veşti amestecate din tabăra braziliană. Stafful medical a anunţat că a reuşit să-l recupereze pe fundaşul dreapta Danilo. Nu este încă sigură revenirea lui Marcelo, care a ieşit după 10 minute în meciul cu Serbia. În continuare, Douglas Costa e indisponibil, cel puţin pentru jocul de azi. 

Ochoa a fost călcat de hoţi

Presa mexicană anunţă că în week-end, casa părintească a lui Ochoa a fost prădată de hoţi. "Locuința a fost găsită cu uşa spartă. Au dispărut lucruri de valoare și au fost forţate seifurile", a anunţat poliţia. Părinţii portarului nu erau acasă în momentul în care s-a produs jaful. 

2 paradedificile a avut Alisson în cele 3 partide din grupă, primind un singur gol. Cel mai puțin solicitat goalkeeper la acest Mondial

"Dormeam pe podea"

Casemiro şi-a amintit de copilărie, de perioada în care "eram aşa de săraci că nici nu aveam o saltea pe care să mă odihnesc noaptea".

Casemiro atrage atenția asupra lui Neymar: "E unul dintre acei jucători despre care lumea zice că nu e de pe această planetă. Dar nu poate câştiga de unul singur un Mondial. Este nevoie ca toată echipa să fie la un nivel foarte bun. Avem şi am avut jucători minunaţi: Pele, Romario sau Ronaldo. Dar şi atunci a fost împortant să joace ca o adevărată echipă".

Amintiri de acasă

Referindu-se la accidentarea la spate a lui Marcelo, pusă în seama saltelelor proaste din hotel, Casemiro a respins varianta. "Saltelele erau foarte bune. Să nu uităm că, în copilărie, unii din noi am crescut în familii atât de sărace că nici n-aveam un pat pe care să ne odihnim noaptea. Am dormit de multe ori direct pe podea, de unde bani de saltea?". Casemiro a fost crescut de mama sa şi de doi fraţi mai mari într-unul dintre cele mai sărace cartiere din Sao Paulo. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează