INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CAMPIONATUL MONDIAL 2018

CAMPIONATUL MONDIAL 2018. Blestemul grupei » Ce superechipă își poate lua deja adio de la câștigarea Campionatului Mondial

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 10 iunie 2018 12:01

Statisticile dezvăluie că nicio echipă repartizată grupa F, în formatul cu eliminare directă după grupe, n-a câștigat titlul. Mai mult, din 1962 încoace, nimeni nu și-a păstrat coroana mondială.

Germania pornește spre Mondialul din Rusia cu multe incertitudini legate de jocul din ultimele amicale, dar și cu un adversar statistic. Pe care selecționata lui Jogi Low va încerca să-l distrugă la turneul ce va debuta joi. Din 1962, adică de peste jumătate de secol, nimeni n-a câștigat două titluri la rând. Brazilia a fost ultima, iar nemții speră să repete triumful repurtat chiar în Țara Cafelei, după ce au umilit gazdele cu 7-1 în semifinale!

Nemții au pățit-o în 1998

Mai există însă un alt recurs la istorie. Din seria F, unde cvadrupla campioană mondială a fost repartizată la tragerea la sorți, nicio echipă n-a reușit, în formatul cu eliminare directă după faza grupelor, să meargă până la succesul final.

Olanda și Anglia au fost oprite în 1990 de RFG, tot Olanda a clacat în "sferturi" la SUA '94, iar în 1998, fix Germania a pățit-o, executată de croați în "sferturi"! Argentina și Anglia în 2002, Brazilia apoi (eliminată de Franța), Italia (campioana en titre) eșuată în grupe în 2010 și, ultima victimă ilustră, Argentina, au tot confirmat regula.

"Mannschaftul" are însă rivali accesibili în Rusia: Mexic, Suedia și Coreea de Sud.

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează