INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  "SFERTURI" // RUSIA - CROAȚIA 2-2, 3-4 LA PENALTYURI

Cercesov, de la agonie la fericire, de la critici acerbe la laude: "I-am făcut pe oameni să ne iubească. Toți știu acum ce echipă are Rusia"

Articol de - Publicat duminica, 08 iulie 2018 12:22

Probabil că niciun selecționer nu a mai fost atât de criticat înaintea unui Mondial organizat în propria țară ca Stanislav Cercesov. Și el, și jucătorii săi au fost în fiecare zi puși la zid de fani, de presa locală și de foștii mari fotbaliști ai Sbornaiei.

"Să-ți saluți sursa care anunța demiterea"

"Este cea mai proastă echipă din istoria Rusiei", se spunea. Mostovoi, ex-internațional, 50 de ani, un mijlocaș ofensiv valoros, susținea că și el ar putea intra împotriva Arabiei Saudite. Ca fundaș central.

Cercesov s-a războit permanent cu ziariștii moscoviți, care scriau că va fi concediat când nici nu începuse turneul. "Transmite-i salutări sursei tale care anunța că voi fi dat afară", îi atrăgea el atenția reporterului de la Sport Ekspres ce amintise de o iminentă demitere.

Antrenorul încerca să-și păstreze calmul: "Dacă suntem lăudați, nu vom ajunge printre nori, iar dacă suntem criticați, nu vom cădea în depresie". Rarisim au fost lăudați.

"Sunteți ruși, nu italieni"

Acum, la finalul drumului, eliminați din "sferturi" după bătălia eroică împotriva Croației, la penaltyuri, Cercesov nu se răzbună pe nimeni. Doar zice: "Așa s-a întâmplat întotdeauna. Nimeni, în nicio țară, nu a crezut în propria formație la Mondial. Cum s-o faceți voi? Sunteți ruși, nu sunteți italieni. N-ați crezut... Nimeni n-a crezut în noi. Nu puteam să vă forțăm nici pe voi, ziariștii. Cel mai important este însă că noi am crezut în ceea ce putem realiza".

Selecționerul are un mare motiv de satisfacție: "I-am făcut pe oameni să ne iubească. Toți știu acum ce echipă are Rusia. Ați văzut ce atmosferă era în tribune, cât suflet au pus spectatorii pentru noi. Dacă pe teren n-ar fi fost nimic interesant, ar fi fost liniște absolută pe stadion".

"Ați fost grozavi!"

După înfrângerea de la Soci, premierul rus a fost în vestiar. "Ați fost grozavi, vă mulțumesc! După performanțele voastre, sunt sigur că vom avea alt fotbal", le-a spus Dmitri Medvedev. "Acesta a fost cel mai bun meci din istoria naționalei de fotbal a Rusiei". 

"Parcă am fost o armată demobilizată înainte de sfârșitul războiului. Am fi vrut să luptăm până pe 15 iulie. Dezamăgirea e imensă"  Stanislav Cercesov, selecționer Rusia

"Am știut din prima secundă ce vrem să realizăm la acest Mondial. Am reușit, sper. Am făcut un pas înainte pentru fotbalul rus" Stanislav Cercesov, selecționer Rusia

"Cel mai important este cum am fost eliminați. Te simți mai bine atunci când știi că ai dat totul pentru victorie. Nu am avut mari șanse să câștigăm acest trofeu" Stanislav Cercesov, selecționer Rusia

"Ce se va întâmpla peste patru ani, în Qatar? Nu pot să zic nici ce va fi peste patru zile! Le sunt recunoscător băieților pentru ce au realizat acum" Stanislav Cercesov, selecționer Rusia

"Niciodată nu am regretat deciziiile luate. Dacă iei o hotărâre, mergi până la capăt cu ea. Cei pe care i-am avut aici sunt cei mai buni" Stanislav Cercesov, selecționer Rusia

Ignașevici s-a retras la 39 de ani

Pe 14 iulie, cu o zi înaintea finalei, Serghei Ignașevici împlinește 39 de ani. Chemat în ultima clipă pentru a-l înlocui pe Kambolov, stoperul lui ȚSKA Moscova a jucat bine la Mondialul de adio. Tocmai a anunțat că se retrage. Și de la națională, și din fotbal. A adunat 127 de selecții (8 goluri) pentru Rusia. La ȚSKA, a evoluat de 541 de ori în 15 ani în toate competițiile (46 de reușite). 

"Președintele mi-a zis să ținem fruntea sus"

Vladimir Putin nu a fost la Soci, dar a văzut meciul. "M-a sunat și în cursul zilei, și la sfârșitul partidei. Ne-a felicitat, mi-a zis să ținem fruntea sus și să facem pasul următor", a declarat Stanislav Cercesov, în timp ce Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a dezvăluit: "Președintele a urmărit jocul cu sufletul la gură. Am pierdut după o confruntare frumoasă, măreață. Pentru noi, fotbaliștii sunt niște eroi. Și-au dat viața pe teren". 

"Dacă iubiți fotbalul, atunci jucați!"

Chiar dacă Rusia a făcut un turneu final neașteptat de bun, Cercesov le cere copiilor să vină la fotbal doar dacă îl iubesc cu adevărat. "Primul pas e cu părinții, în familie, ca întotdeauna. Dacă inima voastră continuă să bată pentru fotbal, atunci jucați! Iar părinții trebuie să vă lase să continuați", a fost sfatul selecționerului. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
titiduru22
titiduru22  •  08 Iulie 2018, 18:10
Postat de Eugen Iustin pe 08 Iulie 2018, 13:24

Nici nu se calificau la mondial daca nu erau organizatori.

Probabil ca sunt la nivelul Romaniei la ora actuala .

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  08 Iulie 2018, 14:58

Pacat, Rusia stia si putea juca fotbal...

blatistu12
blatistu12  •  08 Iulie 2018, 14:37

Ce echipa are?? 120 min cufundul IN poarta, bufa IN minge numai IN tribuna, SI calificare norocoasa la penalty,LA fel a facut si cu croatia.sa le fie rusine.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează