INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  COREEA DE SUD - GERMANIA 2-0

Blestemul Mondialului a lovit din nou! Alți 3 coloși au pățit la fel ca Germania

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 iunie 2018 18:58

Campioana mondială en-titre Germania a fost învinsă de Coreea de Sud, 0-2, și a părăsit Mondialul din Rusia după ce a terminat grupa F pe ultimul loc.

Naționala Germaniei continuă astfel blestemul campioanelor mondiale care la următoarea ediție a turneului final nu ies din faza grupelor. S-a întâmplat asta de 4 ori la ultimele 5 ediții ale Campionatelor Mondiale!

untitled 1

Germania se înscrie astfel pe o listă stufoasă din care mai fac parte Franța, Italia și Spania

  • Franța, campioana mondială din 1998, a dezamăgit în 2002 și nu a reușit să iasă din faza grupelor. 
  • Italia, campioana din 2006, nu a ieșit din grupe la Mondialul sud-african din 2010
  • Spania, campioana din 2010, a dezamăgit crunt la Campionatul Mondial din 2014 și nu a izbutit să avanseze în fazele eliminatorii 

În ultimii 20 de ani, doar Brazilia a fost campioana en-titre care a a avansat din grupe la următorul turneu final. Campioni mondiali în 2002, brazilienii au fost eliminați în sferturi la Mondialul din 2006. 

De la Campionatul Mondial din 1982, Germania a atins cel puțin faza sferturilor de finală la fiecare Mondial la care a participat! De altfel, e pentru prima oară în istoria Campionatelor Mondiale când Germania nu iese din faza grupelor (n.r - s-au luat în calcul doar edițiile Mondialelor care folosesc actualul sistem cu grupe și faze eliminatorii)

play icon Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
max9
max9  •  27 Iunie 2018, 19:34

Germania nu s-a simtit niciodata bine in Rusia...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează