INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CORESPONDENȚĂ DIN RUSIA

CORESPONDENȚĂ DIN RUSIA // VIDEO + FOTO Fan fest cu mulți copii și fete frumoase » Cum au sărbătorit brazilienii și peruanii golul Japoniei

FOTO: Theodor Jumătate +8   FOTO
FOTO: Theodor Jumătate

Articol de - Publicat marti, 26 iunie 2018 10:23

Mulți fani peruani, dar și australieni, brazilieni, suedezi și nemți la Soci. S-au bucurat toți de parcă ar fi fost niponi la golurile Japoniei.

  •  Theodor Jumătate, jurnalist cu 23 de ani de experiență în presa de sport și șef al departamentului Fotbal Internațional la Gazeta Sporturilor, transmite zilnic pentru cititorii GSP corespondențe din Rusia pe durata Campionatului Mondial.

Chiar lângă portul din Soci, este Fan-Fest-ul. Și merită să fii acolo, chiar dacă stai cinci minute la filtrul care te verifică amănunțit, polițiștii urmărind atent orice mișcare, suspectă sau nu.

Protestul "actrițelor"

Zona e aproape plină, foarte vie și plină de culoare. Sunt mulți peruani, dar și australieni, doar se vor întâlni aici în ultima partidă a grupei C. Pe lângă ei, brazilieni, suedezi și nemți, ultimii rămânând încă o zi pe malul Mării Negre după meciul de sâmbătă.

Majoritatea stau pe jos, în fund. Patru fete de-abia se lasă fotografiate. Alte trei adolescente protestează când mă văd că fac poze cu peruani, blocându-le imaginea câteva secunde. Când le întreb dacă vor să le prind în cadru, se aranjează imediat și zâmbesc ca niște actrițe. Două tinere sunt îmbrăcate identic, ca niște piramidoane. Rochii în dungi și cozoroc pentru soare. Pantofii și poșetele sunt copii la indigo. Doar nuanța rochiilor diferă.

Se ascunde de poze

O fetiță peruană fuge în spatele părinților și bunicilor, când observă aparatul foto. Sunt veniți cu toții de la Lima. Micuța stă ascunsă câteva secunde, protejată de familie, apoi privește curioasă spre obiectiv. Un băiețel nu se sperie deloc. Stă acolo, pe umerii tatălui, cu mama alături, și se uită la mine cum îi fotografiez pe toți trei.

Jonglerii

Un australian merge cu cangurul pe cap. Îi face semn prietenei, să apară și ea în imagine. Nu prea e încântată.

Într-un colț, 7 tineri țin mingea în aer. Unul stă la mijloc și face pase aeriene cu ceilalți șase, care stau în jurul lui. Jocul iese destul de bine, dar, până la urmă, balonul atinge cimentul. Nicio problemă. Reiau jongleriile într-o clipă.

A înscris Japoniaaa!

Toată liniștea dispare dintr-o dată. Când japonezii egalează, și la 1, și la 2, tot Fan Fest-ul din Soci explodează, de parcă ar fi numai niponi acolo. N-am văzut niciunul. 

CM 2018 // Citește AICI toate corespondențele din Rusia trimise de jurnalistul GSP Theodor Jumătate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează