INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ANGLIA - BELGIA 0-1

Corespondență GSP din Rusia » Gareth Southgate, tranșant la conferința de presă de după eșecul planificat cu Belgia: "Un lider trebuie să ia decizii. Am luat-o pe cea corectă"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 29 iunie 2018 10:58

Gareth Southgate, selecționerul Angliei, recunoaște că această înfrângere cu Belgia, 0-1, a făcut parte din plan pentru a-și menaja jucătorii și a avea un program mai ușor: ”Putem bate Columbia”. 

  •  Theodor Jumătate, jurnalist cu 23 de ani de experiență în presa de sport și șef al departamentului Fotbal Internațional la Gazeta Sporturilor, transmite zilnic pentru cititorii GSP corespondențe din Rusia pe durata Campionatului Mondial.

Cum a început conferința lui Gareth Southgate, cum au pornit întrebările legate de planul Angliei de a încheia grupa G pe locul secund, pentru a întâlni apoi Columbia și Elveția sau Suedia, înainte de a înfrunta probabil Spania în semifinale. Iar el a sugerat că așa a fost. Înfrângerea era parte din această strategie.

"Voi fi criticat"

"Știu că unii mă critică acum, știu că unii m-ar putea critica și mai mult la un moment dat, spunându-mi că ar fi fost mai bine dacă am fi învins Belgia. Dar un lider, un manager, trebuie să ia decizii. Iar eu am luat-o pe cea corectă pentru grup, indiferent ce se va întâmpla", a declarat selecționerul insular.
"Întotdeauna, să privim imaginea de ansamblu. Nu dorim să pierdem, însă meciurile eliminatorii contează cel mai mult. Și cred că putem bate Columbia".

"Ar fi fost ridicol să-l folosesc pe Harry Kane zece minute, iar el să se accidenteze. Ar fi fost o mare eroare din partea mea" Gareth Southgate, selecționer Anglia

"Pregătim penaltyurile din luna martie, n-ar fi ajutat să le exersăm doar acum, câteva zile. Trebuie să fim fizic și mental gata de prelungiri și lovituri de pedeapsă"
Gareth Southgate, selecționer Anglia

play icon Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

Vezi și: Cum arată optimile Campionatului Mondial din Rusia: blockbuster pentru Argentina, derby american pentru Brazilia » Programul și orele la care se dispută meciurile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  29 Iunie 2018, 15:29

Nu mi-a placut dar il inteleg. Germania in 1986 si-a ales un culoar favorabil spre semifinale lasindu-se invinsa de Danemarca pentru a infrunta apoi Maroc si Mexic!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează