INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  RUSIA

Corespondență GSP din Rusia » VIDEO Fortărețe! Au blindat metroul în stațiile noi de teama unui nou atentat la Sankt Petersburg!

FOTO: Theodor Jumătate +5   FOTO
FOTO: Theodor Jumătate

Articol de - Publicat marti, 12 iunie 2018 14:03

Sankt Petersburg a fost ales de World Travel Awards cea mai bună destinație turistică în 2017 și 2016. Și este un oraș cu totul special, care se dezvoltă mult și constant. Și în care securitatea e foarte importantă, mai ales acum, în prag de Mondial.

  • Theodor Jumătate, jurnalist cu 23 de ani de experiență în presa de sport și șef al departamentului Fotbal Internațional la Gazeta Sporturilor, transmite zilnic pentru cititorii GSP corespondențe din  Rusia pe durata Campionatului Mondial. 
  • Mondialul din Rusia începe joi, 14 iunie, cu Rusia - Arabia Saudită în deschidere, de la ora 18:00.
  • Competiția va fi în direct la TVR și liveTEXT cu VIDEO+FOTO pe GSP.ro

Două stații noi de metrou

Pentru turneul final, două noi stații de metrou au apărut în fosta capitală a țarilor. Una chiar lângă stadionul Krestovski, Novokrestovskaia, ultima, Begovaia, lângă Golful Finlandei, nu departe de Lahta Center, cel mai înalt turn al Europei (462 de metri), care va fi terminat spre sfârșitul acestui an.

Protejat de un "perete" blindat

Temându-se de un nou atentat, precum cel din 3 aprilie 2017, când au murit 15 oameni, inclusiv teroristul sinucigaș, autoritățile au blindat zonele de tren, despărțindu-le de peron printr-un "perete" de sticlă incasabilă, care rezistă la glonț și la bucățile care s-ar rupe dintr-un dispozitiv exploziv.

Când metroul se oprește în stație, aștepți câteva secunde până când se deschid ușile. Apoi, "peretele" protector se dă la o parte. În spatele său, siguranța e totală.

În multe stații mai vechi, în locul "zidurilor" de sticlă blindate sunt panouri de oțel.
Oricum, e aproape imposibil să mai pătrunzi într-o stație de metrou ascunzând o bombă. Ochii polițiștilor mai pot fi păcăliți. Filtrele, mai greu. 

406.000.000 €au costat ultimele două stații de metrou din Sankt Petersburg: Novokrestovskaia și Begovai

122.000.000 €a costat podul Betancourt, foarte aproape de stadionul Krestovski; numit după diplomatul și inginerul rus de origine spaniolă Agustín de Betancourt

 
Metrou Rusia

Fortărețe! Au blindat metroul în stațiile noi de teama unui nou atentat la Sankt Petersburg! ---->>> http://bit.ly/2t3072g

Publicată de Gazeta Sporturilor pe 12 Iunie 2018

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
169959210415033
Adrian Dinu  •  12 Iunie 2018, 19:15

La rusi se poate , *** cu metroul din Dr Taberei . Oare cati ani o sa mai dureze pana il termina , cati primari ai sect 6 care au promis spital si au facut 3 mall-ui unul langa altul se vor mai schimba in funtie ? Vor sa se apuce de metrou spre aeroport si nici macar nu au terminat metroul din Dr Taberei .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează