INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  REPORTAJ

Corespondență GSP din Rusia » VIDEO + FOTO Aeroportul nesiguranței și amuzamentului » Nemții s-au enervat înainte de zborul spre Soci, iar suedezii s-au ținut de glume

Aiden, suedezul cu tricoul lui Ibrahimovici, zâmbind în avion // FOTO:  Theodor Jumătate +1   FOTO
Aiden, suedezul cu tricoul lui Ibrahimovici, zâmbind în avion // FOTO: Theodor Jumătate

Articol de - Publicat sambata, 23 iunie 2018 11:34

Pe Șeremetievo, cursa nocturnă spre Soci a fost întârziată o oră, timp în care călătorii, printre care mă aflam și eu alături de fanii suedezi și nemți, am fost mutați de mai multe ori de la o poartă la alta. "Haideți, că pierdem meciul până când vă hotărâți voi!", a strigat un scandinav.

  • Theodor Jumătate, jurnalist cu 23 de ani de experiență în presa de sport și șef al departamentului Fotbal Internațional la Gazeta Sporturilor, transmite zilnic pentru cititorii GSP corespondențe din  Rusia pe durata Campionatului Mondial. 

Toți eram obosiți, dar bine dispuși pe aeroportul Șeremetievo. Fiecare venea din altă direcție, făcând ca de obicei conexiunea la Moscova pentru a ajunge la destinația dorită. În cazul nostru, Soci, pentru Germania - Suedia. 

"Îi batem cu 3-0. Așa am visat azi-noapte"

Zborul era programat la 23:20, iar îmbarcarea la 22:35. Ne strânseserăm deja foarte mulți la poarta D18. 

Discutam despre Mondial cu fanii suedezi, erau toți optimiști și le plăcea turneul din Rusia, mai ales că scandinavii aveau o victorie, 1-0 împotriva sud-coreenilor. 
"Îi batem cu 3-0 pe nemți. Așa am visat azi-noapte", spunea Aiden, îmbrăcat într-un tricou galben-albastru, cu numele lui Ibrahimovici pe spate. Râdea.

"N-ai fi mulțumit și cu un 0-0? Ați avea patru puncte. Și, dacă băieții voștri se înțeleg pe teren cu mexicanii în ultima etapă, cum se întâmplă deseori în grupele turneelor finale, ar fi cinci puncte și v-ați califica, indiferent ce ar face nemții cu sud-coreenii", i-am zis zâmbind. "Ar fi extraordinar", i-a făcut cu ochiul Kettil prietenului său. 

Celiabinsk, în loc de Soci. Simferopol, în loc de Soci

La un moment dat, ne-am dat seama că ora de îmbarcare trecuse și nu era nimeni de la Aeroflot la poarta D18. Era ceva ciudat. Sus, pe tabloul tuturor plecărilor, cursa de Soci rămăsese la 23:20, tot la D18. Numai că în fața noastră, la D18, nu mai era trecut pe panou Soci, ci Celiabinsk. Nicio legătură.  "Ce se întâmplă?", s-au întrebat suedezii. Nimeni nu știa nimic. Nimeni nu ne-a spus nimic. 

Un rus, călător ca și noi, toți ceilalți, ne-a anunțat că s-a schimbat poarta. D19. Douăzeci de metri mai departe. Vestea s-a transmis de la unul la altul și mulțimea s-a mutat la D19. Acolo, era într-adevăr, scris Soci. N-a durat decât zece minute. S-a modificat, apărând Simferopol. 

Am amețit: de la D18 la D19 și înapoi

Nemții au devenit nervoși. "Ce faceți, vă bateți joc de noi?". Suedezii, mai destinși, trecuseră la glume. "Vi se pare că suntem mingi de ping-pong?".  Pe tabloul principal, poarta de îmbarcare dispăruse de tot la Soci. 

Cineva ne-a atras atenția că am fost mutați iar la D18. Înapoi, cu toții. După alt sfert de oră, iar la D19. "Haideți, că pierdem meciul până când vă hotărâți voi!", striga Aiden râzând. Și, pentru ultima oară, la D18.  Amețisem. Dar, în sfârșit, cei de la Aeroflot erau acolo. De-abia atunci a început îmbarcarea. 

"Ne cerem scuze". Am decolat cu o oră întârziere

Avionul a decolat la 00:20 (chiar dacă pe panou ora indicată era tot 23:20), la o oră după programarea inițială. "Ne cerem scuze pentru întârziere. Am fost nevoiți să așteptăm alți călători, ale căror curse nu sosiseră la timp la Moscova", ne-au transmis stewarzii în aeronavă. 

De-abia atunci aflasem ce se întâmplase. Dar de ce ne lăsaseră în ceață pe aeroport? Și de ce ne tot mutaseră de la o poartă la alta? Oricum, nu au plecat atunci nici cursa de Celiabinsk, nici cea de Simferopol.  Doar Aiden, cel cu tricoul lui Ibrahimovici, își păstra umorul: "E spiritul lui Zlatan cu noi. Ne ajută să nu pierdem meciul. E meciul decisiv". 

Am aterizat la 02:30 la Soci. A fost ultimul meu zbor nocturn la Mondial. Sper să fi fost și ultimul cu peripeții. 

Citește AICI toate corespondențele din Rusia trimise de jurnalistul GSP Theodor Jumătate

 
Aeroportul nesiguranței și amuzamentului

Aeroportul nesiguranței și amuzamentului Nemții s-au enervat înainte de zborul spre Soci, iar sudezii s-au ținut de glume: https://www.gsp.ro/international/cm-2018/corespondenta-gsp-din-rusia-video-foto-aeroportul-nesigurantei-si-amuzamentului-nemtii-s-au-enervat-inainte-de-zborul-spre-soci-iar-sudezii-s-au-tinut-de-glume-542492.html

Publicată de Gazeta Sporturilor pe Sâmbătă, 23 Iunie 2018

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  23 Iunie 2018, 14:53
Postat de ungurul_vesel pe 23 Iunie 2018, 14:42

La colegu' a fost 1-2, el are in redactie televizor mai performant, arata mai multe goluri.

:))))) Lajumate e paralel, ne scrie basmele rusesti. Da, a fost doar 1-0, Granqvist, R2.

mannecken
mannecken  •  23 Iunie 2018, 14:48

Mofturi...Care peripeții? Plimbare intre D18 si D19. Ce emotii si ce aventura ai trait. Mai cauta ca sa gaseti ceva negativ despre rusi. Nu te descuraja.In lipsă de inspiratie, pentru ca subiecte interesante trebuie sa fie cu sutele, mai bine trageai un pui de somn daca tot erai obosit.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  23 Iunie 2018, 14:42

La colegu' a fost 1-2, el are in redactie televizor mai performant, arata mai multe goluri.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează