INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  GRUPA G / TUNISIA - ANGLIA, MÂINE, 21:00, TVR1, LIVETEXT GSP.RO

Criză în ofensivă » Uimitor! Cine e cel mai bun marcator din lotul Angliei la Mondial

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 17 iunie 2018 11:57

Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, e îngrijorat că atacanții săi dau multe goluri la echipele lor din Premier, dar înscriu puțin la națională. Raheem Sterling și Dele Alli au ajuns împreună la mai mult de 4 ani de ”secetă”!

Anglia și-a conturat formula de start pentru debutul în Rusia, dar n-a rezolvat una din problemele majore. Atacanții lui Gareth Southgate parcă uită dea goluri când vin la echipa națională, contrastând puternic cu randamentul de la cluburile la care joacă în Premier League. Cu excepția lui Harry Kane, prolific și foarte încrezător în performanțele sale la acest turneu, ceilalți colegi din ofensivă i-au rămas datori Albionului.

Dacă vârful lui Tottenham are 13 goluri în 24 de selecții, Raheeem Sterling traversează o criză teribilă: de 979 de zile caută poarta adversă, marcând doar de două ori în 38 de prezențe la națională, cu Lituania și cu Estonia! Foarte rău stă la acest capitol și Dele Alli, cu 615 zile de "secetă", de la golul contra Maltei din octombrie 2016. Și el are tot două goluri, dar în 25 de meciuri. Jesse Lingard completează tabloul cu un gol în 12 selecții.

Uimitor e că cel mai bun realizator din actualul lot e Danny Welbeck, cu 16 reușite. "Mi-a amintit cineva asta, dar eu nu vreau decât să continui să joc și mai bine și să marchez pentru Anglia".

"Sunt mulți jucători rapizi în lotul nostru și e plăcut să observi asta. Viteza este unul din atuuurile noastre și îl vom folosi în Rusia"
Danny Wellbeck, mijlocaș Anglia

"Tunisia ne poate provoca pagube dacă ne descoperim. Are o echipă bună, am văzut atent meciurile cu Portugalia și Spania, dar știm cum să le blocăm punctele forte"
Marcus Rashford, atacant Anglia

"O să vă batem, pentru că suntem mai puternic mental. Anglia are nume populare, însă nu joacă fotbal. Post pe post ne ridicăm la valoarea lor, avem o trupă foarte interesantă"
Youssef Msakni, atacant Tunisia, absent de la CM 2018

4
goluri are "naționala" Angliei în cele 6 meciuri din grupă la ultimele două prezențe la Cupa Mondială

91
de goluri au marcat împreună Kane, Sterling, Alli și Lingard la echipele lor de club în sezonul trecut

"Am venit să câștigăm 7 meciuri, nu doar 3!"

Adus ca interminar după demiterea lui Allardyce, Southgate e considerat selecționerul pe termen lung al Angliei. "Federația e disperată să evite un dezastru la Mondiale, pentru că vrea să-l păstreze în următorul deceniu", dezvăljuie Daily Mail. "Gareth e un lider excepțional. Are empatie cu echipa, e foarte inteligent și scoate ceea ce-i mai bun din jucători. Așa a lucrat la selecționata de tineret și îi acordăm credit total. Am venit în Rusia să încercăm să câștigăm 7 meciuri, nu numai 3", explică directorul tehnic Dan Ashworth.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1819121944979915
Costel Preoteasa  •  17 Iunie 2018, 13:39

Mai incultilor Tunisia-Anglia se joaca maine nu azi !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează