CM 2018    •   RUSIA - ARABIA SAUDITĂ (GRUPA A, MÂINE, ORA 18:00, TVR 1)

Culmea Mondialului deschide competiția: "Au cei mai slabi goalkeeperi, dar cel mai bun antrenor cu portarii din lume!"

Frans Hoek

Frans Hoek

Articol de — Răzvan Luţac Miercuri, 13 Iunie

Arabia Saudită nu se bazează pe multe nume sonore înaintea partidei de deschidere de mâine, cu Rusia (ora 18:00, TVR 1 și liveTEXT, VIDEO, FOTO pe GSP.ro), însă marea problemă este în poartăDeparte de vremurile în care celebrul Mohamed Al-Deayea, deținătorul recordurilor de selecții pentru un goalkeeper, 178, apăra poarta saudiților la patru Mondiale consecutive (1994, 1998, 2002, 2006), asiaticii au probleme.

Astfel, selecționerul Pizzi a fost nevoit să ia chiar doi portari de la același club, Al-Ahli, Al Mosailem și Al-Owais. 

1-2
a fost scorul dintre Arabia Saudită și Germania în ultimul test al ambelor echipe înaintea Mondialului, săptămâna trecută

Iar specialistul t-online.de, Lutz Pfannenstiel, cunoscut drept singurul fotbalist care a evoluat pe toate continentele, inclusiv în Antarctica!, a analizat la sânge problema:

"Chiar dacă sunt foarte slabi la capitolul portari, saudiții au unul dintre cei mai buni antrenori cu goalkeeperii din lume, Frans Hoek. Îl știu din perioada Bayern Munchen, țin legătura cu el și le-am urmărit portarii.

În orice caz, și numele cunoscute, care joacă în Spania, Al-Dawsari și Al-Muwallad, au puține prezențe în La Liga", a analizat Pfannenstiel, care a fost aproape de FC Vaslui în trecut, "naționala" arabă.

În vârstă de 61 de ani, Hoek a contrabalansat o carieră subțire de goalkeeper (12 ani la modesta Volendam) cu una uriașă de antrenor cu goalkeeperii.

Astfel, aflându-se în echipele lui Louis van Gaal și Leo Beenhakker, Hoek a antrenat, printre alții, portari precum Edwin van der Sar, Vitor Baia, Victor Valdes, Pepe Reina, Robert Enke, Lukasz Fabianski, Michel Vorm și David de Gea.

Comentarii (0 ) Adaugă comentariu

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase