INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - POLONIA, AZI, 21:45, TVR, LIVETEXT PE GSP.RO

Daum se simte bine înaintea confruntării cu Polonia: "E mai bine să fii decât să nu fii!"

Daum a fost extrem de bine dispus, și la conferință, și la antrenament // FOTO Raed Krishan
Daum a fost extrem de bine dispus, și la conferință, și la antrenament // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 11 noiembrie 2016 00:00

Daum a absorbit presiunea meciului cu Polonia cu zâmbete largi, spunând că fiecare meci poate fi unul decisiv, dar nu și cel de azi.

Azi, România joacă un meci aproape decisiv pentru a rămâne în cărțile calificării la Mondialul din Rusia. Cu Polonia, marea favorită. Iar miercuri, la antrenamentul pe ploaie, 5 jucători nu au putut încheia ședința de pregătire.

"Mașina făcea drumuri non-stop de la teren la hotel cu cei cu probleme. Popa a fost călcat pe un deget, Stancu a făcut entorsă, Hoban avea dureri și tot așa", povestește un apropiat al "tricolorilor". Chiar dacă ieri, la antrenamentul oficial, au fost toți pe teren.

Christoph Daum zâmbește. A făcut-o și aseară, la conferința de presă: "Spuneți că e un meci de a fi sau a nu fi. Următorul va fi la fel, iar cel care urmează tot așa. Normal că e mai bine să fii decât să nu fii".

"Polonia, un model pentru România"

Selecţionerul nostru s-a declarat un mare fan al omologului său Adam Navalka, "pentru tot ce a făcut și a reușit cu echipa Poloniei". Admiră și modelul polonez, "unul care s-a construit poate în 50 de ani, cu foarte multă muncă. E un model și pentru România".

Cât despre partida de diseară, nu mai are dileme, iar tactica va fi "variată, în funcție de moment. Uneori trebuie să te aperi să-ți faci spațiu pentru contraatac, alteori să ataci, dar să ai grijă în apărare".

Zâmbește iar: "Asta e, dacă o să fiu demis în cazul în care pierdem sau facem egal! Ce, dacă câștigăm îmi face cineva contract pe 10 ani?!".

Lewa și compania, relaxați

Din postura de favoriți, polonezii erau destul de relaxați la antrenamentul oficial de la Arena Națională. Robert Lewandowski a apărut printre ultimii la banca de rezerve. Și-a pus un pulstester, apoi a "scanat" atent gazonul, tribunele și instalația de iluminat a stadionului.

La exercițiile de încălzire, cu mingea, s-a distrat împreună cu alți colegi pe seama unor preluări. Oficialii polonezi erau dispuși chiar să lase presa să asiste la antrenament mai mult de cele 15 minute prevăzute inițial.

Se joacă sub acoperiș

Pentru azi, la ora partidei, se anunță o vreme rece și condiții de ploaie, conform INMH. Aseară, chiar dacă nu era cazul, la antrenamentul celor două formații, acoperișul de pe Arena Națională era deja tras. "Așa o să și rămână la meci, chiar dacă până la urmă nu vor fi precipitații", a precizat un federal. Suprafața de joc de pe Arena Națională se prezintă în condiții impecabile.

"Se simte o presiune, fiindcă nu mai avem voie să cedăm puncte acasă. Ne așteaptă un meci greu, în care nu doar Lewandowski e periculos, ci toată echipa Poloniei. Sper ca la final noi să ne bucurăm"
Dragoș Grigore, căpitan România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
jalabert
jalabert  •  11 Noiembrie 2016, 13:25

adica ce vrea sa zica nemtalau ca daca o sa stea 50 ani se poate gandi dupa aceasta perioada sa lupte cu sanse la calificarea la un mondial?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează