INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ARGENTINA

Decizie surprinzătoare a Federației din Argentina în cazul selecționerului Sampaoli! » 4 motive pentru care s-a hotărât așa

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 10 iulie 2018 10:12

Federația de la Buenos Aires a decis să-l păstreze pe selecționerul Jorge Sampaoli, în ciuda eliminării Argentinei din ”optimile” Campionatului Mondial, neavând soluții de înlocuire și, mai ales, din cauza clauzei de reziliere de 7 milioane de euro.

Argentina e condamnată să-l suporte mai departe pe Jorge Sampaoli. Selecționerul a fost confirmat, până la noi ordine, și va conduce reprezentativa U20 a "pumelor" la turneul de la Alcudia, programat la finele lunii. În ciuda eliminării premature, în "optimi", a vicecampioanei mondiale, Federația nu l-a dat afară. Sunt 4 motive: 

1. Neînțelegeri la vârf

Potrivit Ole, președintele Chiqui Tapia a fost nemulțumit de ceea ce a văzut în Rusia, în teren și-n afara lui, și dorea demiterea antrenorului, neavând încredere în proiect. Vicepreședintele Daniel Angelici s-a opus, pentru că l-a vrut pe Sampaoli și la Boca, el l-a propus la națională și i-a mai dat o șansă. Dar la sfârșitul lui iulie va avea loc un Comitet Executiv, în care se va face o analiză complexă și se va vota.

2. Nod financiar

Selecționerul mai are acord până în 2022. Concedierea acum implică plata unei clauze de reziliere de 8 milioane $, efort prohibitiv pentru federație. Peste un an, suma s-ar micșora cu peste un milion.

3. Fără alternativă

Nu există soluții viabile de schimbare. Toate variantele luate în discuție, Diego Simeone, Mauricio Pochettino și Marcelo Gallardo sunt inaccesibile. Antrenorii vizați au situații solide la echipele lor de club și nu-i atrage deloc perspectiva de a veni într-o conjunctură de criză, după un Mondial ratat.

4. Crede în proiect

Sampaoli nu vrea să renunțe așa rapid. "E convins de capacitățile sale și are încredere că va redresa situația, deși sună utopic. De aceea s-a pus la dispoziția federației pentru turneul de juniori de la Valencia", a conchis Ole. Următorul obiectiv al selecționerului, efemer salvat, este Copa America 2019.

15 meciuriare Sampaoli ca selecționer al Argentinei, înregistrând 7 succese, 4 remize și 4 eșecuri. A trecut de grupe la CM 2018, terminând pe 2, dar a cedat în "optimi", 3-4 cu Franța  

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  10 Iulie 2018, 10:40

Mostră de conducere incompetentă. Fotbalul a progresat, banii care circulă în fenomen s-au înmulțit, doar conducătorii sunt tot mai stupizi. Bine zicea cine zicea că " pe Pământ cantitatea de inteligență e constantă, crește numai populația".

paiazze
paiazze  •  10 Iulie 2018, 10:35

"...dar a cedat în "optimi", 2-4 cu Franța". Eu stiu ca a fost 3-4 cu Franta, dar sunt sigur ca voi, ziar de sport, aveti dreptate. N-ar fi prima oara, din pacate...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează