INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ”OPTIMI” / FRANȚA - ARGENTINA (SÂMBĂTĂ, 17:00, TVR 1)

Deschamps își joacă postul » Îl trimite acasă pe Messi sau va fi înlocuit! Zidane, favorit să preia Franța

Didier Deschamps
(foto: Guliver/Getty Images)
Didier Deschamps (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat vineri, 29 iunie 2018 09:55

Al 80-lea meci pe banca naționalei i-ar putea fi fatal fostului campion mondial din 1998, Didier Deschamps, dacă ratează calificarea în ”sferturi”. Zinedine Zidane e principalul candidat să-i ia locul.

Franța e în "optimile" turneului final, dar n-a strălucit deloc până acum. Ba la 0-0 cu Danemarca s-au auzit fluierături din tribune, adresate "cocoșilor". Președintele Federației (FFF), Noel Le Graet, le-a recepționat în plin și, potrivit cotidianului L'Equipe, chiar dacă public îl susține, selecționerul Didier Deschamps ar fi în pericol.

62 la sutăe procentajul de victorii al lui Deschamps pe banca Franței. E al 4-lea, după Santini (78,6%), Jacquet și Lemmere (ambii 64,2%)

"Pentru campionul mondial din 1998, confruntarea cu Argentina e cel mai periculos viraj", scrie L'Equipe. Îl ratează, iese în decor. Le Graet i-a fixat drept obiectiv măcar "sferturile", astfel că o eliminare în "optimi" înseamnă un eșec. "Iar după un eșec pe banca Franței, doar doi selecționeri au mai fost menținuți în funcție: Michel Hidalgo, în 1978, și Raymond Domenech, în 2008, care a rezistat numai datorită prietenilor săi politicieni", a punctat același ziar.

79 de meciuriare campionul mondial din 1998 ca selecționer al "cocoșilor", la fel ca Domenech, cu care împarte fotoliul de lider

Tentația de a-l aduce pe Zinedine Zidane e foarte mare. De când Zizou s-a despărțit de Real, "a devenit soluția ideală la națională. Cea care n-a existat până acum". 

  • Deschamps e pe banca Franței din 2012 și are contract până-n 2020

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează