INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SUEDIA - ANGLIA,SÂMBĂTĂ, 17:00, TVR1, GSP.RO

Detaliu inedit! Unde și-a notat Jordan Pickford cum bat columbienii loviturile de la 11 metri

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 05 iulie 2018 09:18

Anglia s-a calificat în sferturile Mondialului după loviturile de departajare, 4-3 contra Columbiei, după 1-1 în timpul regulamentar. Portarul Jordan Pickford (24 de ani) își făcuse notițe despre cum bat columbienii pe gâtul recipientului său cu apă.

Englezii și-au învățat bine lecția. Contra Columbiei au arătat că știu acum să bată penalty-uri, dar să le și pregătească. Au început nu doar prin a le exersa "încă din martie", cum dezvăluia selecționerul Gareth Southgate deunăzi, dar au studiat și modul cum execută adversarii.

Acoperită cu un prosop

Tabloidul The Sun dezvăluie azi că pe recipientul din care bea apă, portarul Jordan Pickford și-a scris notițe în acest sens, "ceea ce s-ar putea să fi ajutat Anglia să scape de blestemul penalty-urilor". În câteva imagini TV dinaintea loviturilor de departajare, el apare ținând în mână acea sticlă acoperită cu un prosop. Totuși, în partea ei superioară se disting niște însemnări.

"Sigur că m-am informat despre cum bat columbienii. Falcao a fost singurul care n-a tras acolo unde mă așteptam", a dezvăluit Pickford, care, dintre cele două lovituri ratate de "Los Cafeteros", a parat-o pe a lui Carlos Bacca: "Îi studiasem execuție cu execuție. Știam că obișnuiește să dea sub transversală".

Exemplul neamțului Polersbeck

Scriindu-și notițe pe sticlă, goalkeeperul Angliei i-a urmat exemplul rivalului Julian Pollersbeck. Vara trecută, în semifinalele Euro U21, el fusese doar spectator la momentul în care neamțul a scos din ciorap o listă cu executanții reprezentativei Albionului. Și-a pierdut!

2victorii a adunat Anglia la penaltyuri din 8 încercări. Una la Mondial, alta la Euro. Are trei înfrângeri la CM și tot trei la CE

Rateuri "de Mondiale"

  • 1990 - Pearce și Waddle au ratat în semifinala contra Germaniei. 3-4;
  • 1998 - Ince și Batty s-au încurcat în "optimi". 3-4 și cu Argentina;
  • 2006 - Lampard, Gerrard și Carragher au eșuat în "sferturi". 1-3 cu Portugalia.

PROGRAMUL SFERTURILOR DE FINALĂ

calendar06.07
calendar17:00 Uruguay - Franța
calendar21:00 Brazilia - Belgia

calendar07.07
calendar17:00 Suedia - Anglia
calendar 21:00 Rusia - Croația

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează