INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SPANIA

El e favorit să vină pe banca Spaniei » Pe cine vrea Federația să aducă în locul lui Hierro după dezastrul de la Mondial

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 02 iulie 2018 10:48

Eliminată de Rusia la penalty-uri, Spania este în căutarea unui nou selecționer. Quique Sanchez Flores, 53 de ani, este liber de contract și întrunește condițiile impuse de Federație, care se mai gândește și la Roberto Martinez, acum pe banca Belgiei.

De duminică seară, un lucru e clar. Fernando Hierro nu va continua pe banca "Furiei Roja". A avut o șansă imensă când i s-a cerut să coboare din birou pentru a-l înlocui pe Julen Lopetegui, cu două zile înaintea startului la CM din Rusia, însă n-a valorificat-o. El însuși a recunoscut după eșecul de duminică, în fața țării gazdă, că eliminarea Spaniei din "optimi" e responsabilitatea lui.

Un reformator

"Hierro se va întoarce în funcția de director tehnic. Iar favorit să-i ia locul pe bancă este Quique Sanchez Flores", anunță cotidianul AS. Argumente în favoarea lui: "Antrenorul madrilen se încadrează în profilul căutat de Federație. Are experiență și este un tehnician pregătit pentru a schimba cursul și pentru a întreprinde reformele necesare la echipa națională. Nu e sub contract cu vreo altă echipă și se poate pune imediat la dispoziția Federației".

Și Luis Enrique e liber, după despărțirea de Barcelona, vara trecută. A și declarat că se vede într-o bună zi pe banca naționalei, dar a lăsat de înțeles că deocamdată e mai tentat să preia tot o echipă de club.

E sub contract

În fine, o altă țintă interesantă pentru președintele Federației, Luis Rubiales, este Roberto Martinez. Tehnicianul spaniol și-a dovedit clasa pe banca naționalei Belgiei, dar va fi greu de clintit din loc. Are contract cu "dracii roșii" până-n 2020! 

9 echipea antrenat Quique în carieră. Cele mai importante: Valencia, Benfica, Atletico Madrid și Espanyol

"Nu-mi reproșez demiterea lui Loptegui. În conjunctura dată, a fost decizia corectă. Sunt mândru de Hierro și de băieți. În săptămânile viitoare vom decide ce e mai bine pentru ehipa națională" Luis Rubiales, președintele Federației spaniole

play icon Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

Citește și: Totul despre Mondialul din Rusia » Cronici, rezultate, programul fazelor eliminatorii

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
claudiu.h12
claudiu.h12  •  02 Iulie 2018, 11:30

 Luis Rubiales, președintele Federației spaniole, a dat o declaratie , dupa eliminarea Spaniei, precum omologul său, Ștersul Burlan de la FRF... mai pe scurt, esecul nu e responsabilitatea lor

dinamo100
dinamo100  •  02 Iulie 2018, 11:23

Luis Enrique ar fi foarte potrivit.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează