INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  PANAMA

Eroul de la 8:35 » Decizia categorică luată de marcatorul golului naționalei din Panama contra Angliei

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 28 iunie 2018 08:55

Era ora 8 și 35 de minute dimineața în Panama City când Felipe Baloy s-a întins și a marcat primul gol panamez la un Campionat Mondial.

Cel mai bătrân om al lotului centramerican, 37 de ani și aproape 5 luni, intrase pe parcurs și, după cum spun reporterii The Guardian, a produs "o bucurie imensă în țara natală, cu un gol care s-a resimțit de parcă scorul era 1-0, nu 1-6!".

Căpitan, în ultima vreme doar de pe bancă, Baloy nu va mai continua, cel mai probabil, nici măcar la club după CM. El joacă în Guatemala, la CSD Municipal.

Circuit american

Baloy a debutat la "națională" în 2001, alături de celălalt veteran din teren, Blas Perez, când selecționer era Mihai Stoichiță.

Unul dintre cei 7 copii ai familiei sale, el a început să joace fotbal pe străzi și nu s-a îndreptat spre baseball, sportul național în Panama, cu o "națională" aflată pe locul 13 în lume.

Deși n-a trecut niciodată Oceanul, Baloy s-a impus în multe țări americane. Columbia, Brazilia, Mexic, în ultima stabilindu-se și luându-și cetățenia.
Și, de săptămâna viitoare, locul în care se va retrage împeună cu soția și cei doi copii.

play icon Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI

"Mă retrag 100% de la echipa națională. 90% nu voi mai continua nici la club. Mă bucură golul, mai ales că am fost criticați pentru vârsta noastră înaintată" Felipe Baloy, căpitan Panama

"Dumnezeu l-a ajutat să facă istorie pentru că e un profesionist desăvârșit" Hernan Dario Gomez, selecționer Panama

102
selecții și 4 goluri are Baloy la echipa națională

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează