INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - POLONIA, AZI, 21:45, TVR, LIVETEXT PE GSP.RO

FORTZA stă în echipă » Lucescu și Boloni sunt convinși că grupul va face diferența cu Polonia

Articol de - Publicat vineri, 11 noiembrie 2016 00:00

Mircea Lucescu și Boloni sunt convinși că grupul va face diseară diferența, nu individualitățile.

Cifrele și statisticile, zdrobitoare în favoarea Poloniei, nu-i impresionează pe doi dintre cei mai mari antrenori români, foștii selecționeri Mircea Lucescu și Ladislau Boloni. Amândoi au argumente.

"Ia gândiți-vă cât de greu a câștigat această Polonie acasă cu Armenia, cu cât noroc! Armenia, pe care noi o învinsesem detașat cu doar 3 zile înainte, la ea acasă. Da, statisticile sunt importante, știm că sunt peste noi la toate capitolele, dar la ora jocului nimic din toate astea nu mai contează.

Totul depinde de ce se va întâmpla în ziua meciului, de starea de spirit, de organizarea jocului, de motivare, de public. Publicul va fi foarte important. E o partidă grea, care poate fi decisivă. Poate fi, nu este, pentru că mai sunt multe de jucat", a punctat Il Luce.

La rândul său, Boloni își amintește că "prin '83, s-a mai întâmplat, de exemplu, să vină o campioană mondială la București. Ce cifre statistice aveau italienii în fața nostră! Dar știu că au plecat învinși.

Statisticile îți dau informații, nu sunt eterne. Îmi mai amintesc că, la juniori, ni se spunea că Polonia nu ne-a învins niciodată la acel nivel. Și nu ne-a bătut nici după aceea. Când începe meciul, statisticile nu mai au nicio valoare".

Valoare, mental, șansă

Cum se câștigă un astfel de joc, în care pare că totul îți este împotrivă? "Cu sufletul, cu tehnica, cu tactica, cu tot ceea ce pregătești. Și cu șansa, care-i foarte importantă. N-am avut-o cu Muntenegru, n-am avut-o nici în Kazahstan. Trebuie să vină și la noi de data asta", spune Lucescu.

Boloni adaugă: "E nevoie de entuziasm, de concentrare, de calitate fotbalistică. Doar cu voința nu se poate face totul, deși e foarte importantă. Am citit că Daum pune accent pe antrenamentul mental. Nu-i cunosc metodele de pregătire, însă antrenamentul acesta trebuie să-l faci tot timpul, tu, ca jucător, nu doar când îl ai în program. Așa poți să crești, să te dezvolți. Da, Polonia e puternică, Lewandowski e extrem de bun, de periculos. Dar el nu poate face cât o echipă. Până la urmă, cu tot respectul, nu e Messi".

"Să dai tot ce ai mai bun și peste"

Un exercițiu de imaginație: "Sunteți antrenorul echipei naționale și mai sunt 10 minute până la meciul cu Polonia. Ce mesaj le-ați transmite jucătorilor?". Il Luce spune că "aș încerca să ajung la sufletul lor. Mintea înseamnă foarte mult, dar sufletul e totul, în astfel de situații poate conduce mintea peste limitele pe care crezi că le ai. Le-aș spune să aibă încredere în ei și să arate asta chiar din momentul în care pășesc pe gazon".

Cam în aceeași notă a fost și Loți: "Le-aș zice să uite tot ce le-am spus până în acel moment, de tactică, de sistem, de sarcini. În ghilimele, normal. Să coboare în ei, să se gândească la cei dragi de acasă, care îi așteaptă ca să fie mândri de ei. Sufletul trebuie să fie liber. Câteodată, prinși în capcana indicațiilor tactice, jucătorii nu se pot exprima total. Și de asta au nevoie, să fie liberi, să poată să dea mai mult decât își pot ei închipui. Şi atunci, orice e posibil!".

"Aceste cifre, chiar și total nefavorabile, trebuie să-i motiveze pe ai noștri, să le atingă orgoliul. E incitant pentru jucători să se autodepășească"
Mircea Lucescu

"Rezultatele de până acum, din grupă, ne obligă la victorie cu Polonia. Alt rezultat le-ar da lor șanse în plus. Nu trebuie să ne sperie datele statistice"
Ladislau Boloni

"La fotbal nu-i ca la matematică. Poţi să ai 90 la sută şanse şi să pierzi sau să ai doar 20 la sută şi să câştigi"
Christoph Daum

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  15 Noiembrie 2016, 00:10

A inceput sa-mi fie sila de prosteala asta cu ,,grupul" care face diferenta. Cand n-ai valori individuale o arzi in grup :D Si nu stiu de ce tot credem noi ca doar Romania are un grup. Restul nu! In fine, Polonia are valori individuale si cu ele s-a cam pishaat pe grupul nostru atat de laudat de mosnegii aia doi. Boloni n-a fost niciodata vreo mare scula de antrenor iar Lucescu e Mourinho din est. Ii dai zeci de milioane pe mana face treaba. Nu? E praf ( vezi Brescia ) As vrea sa-l vad pe Mourinho la Valencia sau la Lazio sau la Everton si sa-i dau 30 de ani ca sa ia campionatul cu echipele alea. N-o va face. la fel marele Luce. A fost la Galata la o echipa tare facuta de Fatih Terim. Dar n-a fost la Bursaspor, ca nu era prost, ci la una dintre cele 3 echipe de top din Turcia. In Ucraina, care are un campionat super puternic cu 2 echipe, el a fost la cea mai bogata din alea doua. In Rusia s-a dus exact la Zenit si nu la Terek Groznii, ca n-a mancat ciuperci nebune. Hai sa fim seriosi Daca era asa de smecher era de mult in Anglia, Italia, Germania sau Spania. Lumea asta nu chiar atat de proasta cum credem noi, romanii.

delus
delus  •  12 Noiembrie 2016, 01:29

Oamenii spun din respect de breasla .*** de mai sus ar fi bine sa se imprastie cu asemenea comentarii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dan2010
dan2010  •  11 Noiembrie 2016, 21:21

Perfect adevarat doi antrenori adevarati. Lasa-ti neamtul ca stie ce face! Cei de Ioanitoaie Buzarin mai bine sa se abtina!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează