INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ELVEȚIA - IRLANDA DE NORD 0-0 (ÎN TUR 1-0)

FOTO Eroarea decisivă » Greșeala lui Hațegan califică Elveția la Campionatul Mondial

Foto: Reuters +12   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 12 noiembrie 2017 20:53

Luptă oarbă și egal alb, duminică, în noroiul de pe St. Jakob-Park, unde Elveția și Irlanda de Nord au terminat la egalitate, 0-0 (1-0 la general), returul din barajul pentru CM 2018. Și Elveția va juca la Mondial după un penalty făcut cadou în tur de Ovidiu Hațegan.

Chiar și după seara teribilă a lui Hațegan, care inventase un penalty pe Windsor Park, făcând cadou victoria Elveției, nord-irlandezii mai sperau la primul lor Mondial după 32 de ani.

Dar șansele erau minime. Selecționerul Michael O'Neill era conștient că alb-verzii ar fi trebuit să urce pe Everest pentru a vedea turneul final dincolo de vârf.

Nu-i păsa cine e arbitru. Jurnaliștii britanici l-au întrebat dacă nu-l deranjează alegerea lui Felix Brych la retur, doar Germania și Elveția sunt vecine. "Nu mă interesează, Brych are destulă experiență", a răspuns insularul. Revolta împotriva lui Hațegan se stinsese.

Câmp arat de crampoane ascuțite

Duminică, pe St. Jakob-Park, a plouat non-stop, iar terenul s-a transformat într-un câmp plin de noroi arat de crampoanele ascuțite.

Oaspeții au început ca și cum de acest meci depindea viața lor, au ratat două ocazii bune în câteva minute, primul lor șut pe poartă (în tur n-au avut nici măcar unul) din baraj a fost periculos, însă poarta lui Sommer a rămas neatinsă.

Și, oricât au încercat pe contraatac, n-au găsit culoarul spre plasă nici acum. Johnny Evans a fost cel mai aproape de golul echivalent cu prelungirile. În minutul 90+2, Rodriguez a respins de pe linia porții.

Acel 11 metri nemeritat...

În ambele manșe, elvețienii au fost mai buni, au controlat jocul, și-au creat mai multe ocazii și ei pot spune că meritau să se califice. Dar nord-irlandezii nu vor uita că, pe 9 noiembrie 2017, au pierdut în vulcanicul Belfast dintr-un penalty care n-a fost. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
831959706877275
Cristian Baltaru  •  13 Noiembrie 2017, 13:23

Nord-irlandezii să nu mai zbiere atât,findcă-n campania pentru Mondialul din Mexic 1986,în meci direct România-Irlanda de Nord 0-1, jucat la Timișoara,deși românii au dominat copios,având nenumărate ocazii de gol,mingea n-a intrat în poarta lor, ci într-a noastră,echipei României,în acel meci,nu i s-a acordat un penalty clar de către arbitrul întâlnirii(la acea vreme șeful arbitrilor din cadrul U.E.F.A. era un nord-irlandez-vedeți cum se legau lucrurile?),apoi,într-un meci decisiv,ei făceau în Anglia un 0-0 mizerabil,de salon,cu Lee Dixon de la gazde ratând peste în minutul 89 al meciului cu poarta goala în față,intenționat!Așa că să nu mai urle nesimțiții ăștia la noi.Asta este,vorba proverbului:,,Câinii latră,caravana trece.''Acum suntem chit: noi am ratat un Mondial din cauza lor și a englezilor(vezi fair-play,please!) :) :) :) ,iar ei din cauza noastră,arbitrul Hațegan ,,rezolvându-i''încă din meciul tur. :) :) :)

1618129558421747
Mike Vandal  •  13 Noiembrie 2017, 10:56
Postat de Mike Vandal pe 12 Noiembrie 2017, 22:40

M-ie greata de acest *** *** numit poporul Roman!!!

Moderatori *** de doi bani ca si mai tot poporul roman!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ray51
ray51  •  13 Noiembrie 2017, 09:51

'Ghinion' - vorba marelui Conducator. Daca Elvetia ar fi castigat aseara cu 4-5 goluri diferenta, fapta catastrofica a lui Hategan&co ar fi fost uitata.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează