INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  TROFEU

FOTO Imagini de EXCEPȚIE cu procesul de fabricație a trofeului de la CM 2018 » E făcut într-o țară care nu participă la turneu

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 iunie 2018 18:04

Italia nu este prezentă la turneul final din Rusia, dar de o parte din măiestria peninsularilor se vor bucura viitorii campioni mondiali. 

Televiziunea arabă Al Jazeera i-a căutat pe făuritorii trofeului suprem din fotbal. I-a găsit aproape de Milano, într-un atelier excentric, cu pereții de un roz sclipitor, în orășelul Paderno Dugnano.

GDE Bertoni este numele companiei căreia i s-a încredințat importanta sarcină, iar maeștrii italieni nu dau greș. Mai jos, procesele obținerii trofeului, toate manuale, explicate printr-un colaj de excepție:

Trofeul destinat câștigătoarei, în forma lui actuală, a fost proiectat inițial de Silvio Gazzaniga, câștigătorul unui concurs internațional ținut în 1970. O dată la 4 ani, o copie identică este înmânată campioanei mondiale.

60 de ani
au trecut de la ultimul turneu mondial final la care Italia nu s-a calificat

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează