INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SENEGAL - COLUMBIA 0-1

FOTO + VIDEO Au ucis Africa! Columbia s-a calificat în optimi după victoria cu Senegal, 1-0 » Africanii, eliminați din cauza criteriului cartonașelor

FOTO: Reuters +30   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 28 iunie 2018 16:29

Columbia a învins-o la limită pe Senegal, 1-0, și s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial, unde va juca cu locul 2 din Grupa G, Anglia sau Belgia. 

  • Senegalezii au încheiat grupa pe locul 3, la egalitate cu Japonia, niponii calificându-se mai departe ca urmare a criteriului cartonașelor galbene. Asiasticii au primit 4 galbene, în timp ce senegalezii au fost avertizați de 6 ori. 

Columbia nu doar s-a autopropulsat prin victoria de azi, dar a eliminat ultima echipă a Continentului Negru din competiție. Plus altă premieră tristă pentru Mane și compania.

Africa, out de la Mondiale! Senegal era ultima formație de pe Continentul Negru care se mai putea califica în "optimi". În minutul 60, când scorurile erau albe și la Samara, și la Volgograd, selecționerul senegalez Aliou Cisse făcea semne jucătorilor săi să temporizeze jocul.

Era calificat. În niciun sfert de ceas, Mina (74) s-a înălțat maiestuos și-a trimis imparabil cu capul. Golul a clarificat situația, ducând Los Cafeteros în "optimi" și trimițându-i pe africani acasă.

Contraperformanță cât pentru un continent în cazul "Leilor din Teranga": prima oară când Africa n-are reprezentantă în "optimi" de când s-a introdus formatul competiției în Mexic 1986.

Joc la așteptare

A fost un meci șters, chiar plat, la așteptare. În prima repriză, doar două detalii. În minutul 17, arbitrul Mazici a dat penalty pentru Senegal, la un duel Sanchez - Mane, dar VAR a întors decizia.

Apoi, în minutul 71, golgeterul din Brazilia 2014, James Rodriguez, a ieșit accidentat. O lovitură pentru Pekerman, în condițiile în care decarul produsese ultimele 10 goluri ale Columbiei la CM, 6 reușite și 4 assisturi. Și asta a fost.

Columbia a avut nevoie de victorie și-a apăsat accelerația cât s-o obțină. Senegal a fost înfrântă de propria așteptare și de propriile "galbene", două în plus față de niponi. Prima echipă din istoria Mondialului eliminată din cauza regulii fair-play! Tristă premieră.

Clasament final Grupa H

Senegal - Columbia 0-1
A marcat: Y. Mina '74

Echipele de start:

Senegal:N'Diaye - Gassama, Sane, Koulibaly, Sabaly - Sarr, Kouyate, Gueye, Mane - Keita, Niang
Rezerve: Diallo, A. Gomis, Diouf, Kara, Konate, Mbengue, Ndiaye, N'Diaye, C. N'Doye, Sakho, Sow, Wague
Antrenor: Aliou Cisse

Columbia: Ospina - Arias, Sanchez, Mina, Mojica - Uribe, Sanchez - Cuadrado, Quintero, J. Rodriguez - Falcao
Rezerve: Vargas, J. Cuadrado, Bacca, Barrios, Borja, Diaz, Izquieredo, Lerma, Muriel, Murillp, Zapata
Antrenor: Jose Pekerman

Arbitru: Milorad Mazici (Serbia)
Stadion: Cosmos Arena (Samara)

play icon Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

 
 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
christiano0
christiano0  •  29 Iunie 2018, 10:51
Postat de belane pe 29 Iunie 2018, 10:07

Cica Africa n-are reprezentanta in optimi, dar atunci cine joaca contra Argentinei !?

BIG BIG BIG laugh !!!!!!!! :)))))))))))) bv man

belane
belane  •  29 Iunie 2018, 10:07

Cica Africa n-are reprezentanta in optimi, dar atunci cine joaca contra Argentinei !?

1618646968206665
John Vasa  •  29 Iunie 2018, 00:47

Senegal cel mai tinar lot (lipsa experienta la unele faze cheie)au jucat curat si frumos ....cam dubioasa faza cu penalty ! ....e na in Africa nu se fac bani cu tv si reclame ! .....pina acum sa cam "furat ca la strada mare" !!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează