INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANȚA - PERU, AZI, 18:00, GSP.RO, TVR 1

Francezii iau măsuri speciale după jocul slab din primul meci de la Mondial » Cele 2 schimbări pregătite de selecționer pentru duelul de azi cu Peru

Giroud (stânga) și Matuidi ar putea cosmetiza fața palidă a Franței din meciul de debut cu Australia de la CM // FOTO: Guliver/Getty Imagesa
Giroud (stânga) și Matuidi ar putea cosmetiza fața palidă a Franței din meciul de debut cu Australia de la CM // FOTO: Guliver/Getty Imagesa

Articol de - Publicat joi, 21 iunie 2018 11:59

Selecționerul francez Didier Deschamps schimbă sistemul pentru meciul de azi cu Peru după succesul fragil repurtat contra Australiei, 2-1. Trece de la 4-3-3 la 4-2-3-1 și-i aduce printre titulari pe mijlocașul lui Juve și vârful lui Chelsea.

După 2-1 cu Australia, francezii au strâmbat din nas. Victoria chinuită a ridicat multe semne de întrebare, dar prima serie de meciuri de la turneul final, cu mari favorite blocate la debut, i-a făcut pe fanii Hexagonului să privească cu alți ochi succesul cu Socceroos. Formațiile din top 7 FIFA s-au încurcat în deschidere, cu două excepții: Franța și Belgia!

Tolisso și Dembele out

Iar calculele "cocoșilor" merg acum spre un nou succes, cu Peru, care ar asigura calificarea în faza următoare. Și presa notează că, aidoma întâlnirii cu Australia, selecționerul Deschamps e gata să continue linia revoluționară de la Mondiale. Două mutări prepară pentru a-i surprinde pe peruvieni: Matuidi mijlocaș stânga și Giroud titularizat în avanposturi. Sacrificați: Tolisso și Dembélé, ultimul cu cifre dezamăgitoare împotriva Australiei.

Matuidi ar urma să intre într-un 4-2-3-1, alături de Mbappé și Griezmann, în spatele vârfului Giroud, așezare menită să-i acorde o mai mare libertate starului de la Atletico.

Încurcați de sud-americani

Deschamps nu ezită să schimbe sisteme și strategii în plin turneu final, fiind al treilea meci consecutiv în care pune diferit pionii pe tablă. În ultimul amical dinaintea CM, 1-1 cu SUA, a folosit un 4-4-2, a continuat cu 4-3-3 contra "cangurilor" și merge acum spre un 4-2-3-1, modul cu care visează să răpună tenacitatea sud-americanilor. Este o arie sensibilă pentru francezi: în ultimele 12 partide disputate la Mondiale împotriva unor adversari din această zonă au un palmares îngrijorător: 4 victorii, 4 remize și 4 eșecuri.

"Știm că peruanii evoluează cu mare intensitate. De aceea, va trebui să răspundem printr-un joc agresiv și foarte solid"
Raphael Varane, fundaș Franța

Miza pe Guerrero

Selecționerul Perului, Ricardo Gareca, va încerca să dea lovitura Franței prin titularizarea lui Paolo Guerrero, vedeta din ofensiva incașilor. Revenit după suspendarea pe motive de doping, atacantul a evoluat doar în finalul jocului pierdut cu Danemarca, dar intrarea lui a dinamizat jocul.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează