INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANȚA - BELGIA 1-0

FRANȚA - BELGIA 1-0 // Gest emoționant al lui Pogba după calificarea în finală! A dedicat victoria copiilor din Thailanda: "Sunt eroii zilei" » Ce a decis Barcelona să facă

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 11 iulie 2018 09:25

Franța s-a calificat în finala Campionatului Mondial 2018, după 1-0 cu Belgia, grație golului marcat de Samuel Umtiti. După meci, mijlocașul Paul Pogba le-a dedicat victoria în fața Belgiei puștilor thailandezi salvați din peștera Tham Luang.

Marți, exact în ziua primei semifinale a Mondialului, ultimii dintre cei 12 copii thailandezi prinși de peste două săptămâni în peștera Tham Luang au fost salvați, împreună cu antrenorul lor. Ei sunt Wild Boars, o echipă de fotbal, iar fotbalul nu i-a uitat.

Când a intrat pe teren împotriva belgienilor, Paul Pogba îi avea și pe ei în suflet. La sfârșit, după ce s-a calificat în finală, prima lui finală de CM, mijlocașul albastru le-a dedicat lor succesul de la Sankt Petersburg. 

"Această victorie e pentru eroii zilei. Bravo, băieți! Sunteți atât de puternici", le-a transmis Pogba pe Twitter. Alături de mesaj, pozele celor 12 supraviețuitori. 
Ei fuseseră invitați de FIFA la ultimul act al Mondialului, duminică. Le este imposibil să ajungă la Moscova. Sunt în carantină, la spital.

17 zile au stat captivi cei 12 băieți și antrenorul lor în peștera Tham Luang

"Vreau să le trimit tricourile noastre"

Și englezul Kyle Walker a fost impresionat de puștii blocați la Tham Luang. Mai ales că unul dintre ei purta o replică a tricoului roșu al naționalei insulare (foto). "Extraordinară știre: copiii thailandezi au fost scoși din peșteră în siguranță", a postat stoperul Angliei. "Vreau să le trimit tricourile noastre. Mă puteți ajuta cu o adresă?", i-a întrebat el pe fanii săi, care s-au oferit să-l sprijine. 

 36941144 10211573245391510 7363029728803946496 n

Barcelona i-a invitat la Academie

Imediat, și marile cluburi europene i-au căutat pe micii supraviețuitori asiatici. Iar Barcelona a fost printre primele. "Îi invităm pe băieții și pe antrenorul lor de la Wild Boars, salvați din peșteră în Thailanda, la turneul organizat anul viitor de Academia Barça și la activitățile din La Masia. Ei vor vedea și un meci al primei noastre echipe pe Camp Nou", a anunțat clubul catalan.

Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează