INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANŢA - CROAȚIA 4-2

FRANȚA CAMPIOANĂ MONDIALĂ // Revanșa lui Griezmann: în 2016, pierdea două finale, în 2018 câștigă două finale! Urmează Balonul de Aur?

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 16 iulie 2018 12:42

Antoine Griezmann a contribuit din plin la succesul Franței la Campionatul Mondial din 2018. În finala cu Croația (4-2), Grizou a marcat un gol și a centrat la autogolul lui Mandzukic.

În urmă cu doi ani, atacantul Antoine Griezmann era învins și în Liga Campionilor, și la Euro. Astăzi, sărbătorește a doua victorie a anului, după Europa League cu Atletico. Și speră să cucerească Balonul de Aur.

O mare dezamăgire, acesta a fost 2016 pentru Antoine Griezmann. Cobora scările pe Stade de France, cu medalia de argint ascunsă în mâna dreaptă, și era cel mai trist golgeter al turneului. Marcase șase goluri pentru Franța lui, dar pierduse ultimul act al Euro în prelungirile de coșmar cu Portugalia (0-1). 

Era a doua finală în care eșuase în acel an. În Champions League, a fost cel mai bun jucător al lui Atletico. Totuși, în fața lui Real, în meciul esențial, a ratat un penalty în timpul regulamentar și "colchoneros" au fost învinși: 1-1, 3-5 la 11 metri. 

"Am pierdut două finale în numai 43 de zile. E îngrozitor", spunea el atunci. De fiecare dată, Cristiano Ronaldo a fost primul.

"Când ești mic, visezi doar la Cupa Mondială"

În 2018, Antoine Griezmann sărbătorește. Și-a luat revanșa. Tocmai a cucerit al doilea său trofeu al anului. După Europa League, câștigată cu 3-0 de Atletico în fața lui Marseille (el a punctat de două ori), Cupa Mondială!

"Visam de mic la acest succes. Când ești puști, nu te gândești la Liga Campionilor sau Balonul de Aur. Doar la Cupa Mondială. Și astăzi visul meu s-a împlinit. Sunt campionul lumii", afirmă Grizou, ce vede și Balonul de Aur apropiindu-se. Într-un moment în care votează iar jurnaliștii France Football pentru Ballon d'Or. Numai ei. Foarte posibil, titlul mondial va fi decisiv. Iar dominația Ronaldo - Messi, începută în 2008 (scorul e egal, 5-5), se va încheia probabil în acest an. 

Înfășurat în steagul Uruguayului

La conferința de presă dedicată celui mai bun jucător al finalei, Antoine Griezmann a fost întrebat de un jurnalist uruguayan dacă acceptă să poarte pe umeri steagul Uruguayului, țara pe care o iubește atât de mult, țara prietenilor săi. Grizou a acceptat imediat. S-a înfășurat în steagul cu dungi alb-bleu și a continuat discuția cu ziariștii. 

24 de goluri a înscris Antoine Griezmann în 61 de meciuri jucate la albaștri

10 goluri a marcat Griezmann pentru Franța la turneele finale de Euro și Mondial

4 goluri și două pase decisive a reușit Griezmann la competiția din Rusia (7 meciuri)

29 de goluriși 15 assist-uri a adunat Grizou la Atletico sezonul trecut (49 de partide)

Top 5 golgeteri Franța la turneele finale

1. Michel Platini 14
2. Just Fontaine 13
3. Thierry Henry 12
4-5. Antoine Griezmann 10
Zinedine Zidane 10

Candidați pentru Balonul de Aur 2018

ANTOINE GRIEZMANN Franța / Atletico Madrid
Performanțe - titlul mondial, Europa League

KYLIAN MBAPPé Franța / PSG
Performanțe - titlul mondial, campion al Franței, Cupa Ligii și Cupa Franței

LUKA MODRIC Croația / Real Madrid
Performanțe - finalist CM, Balonul de Aur CM, Liga Campionilor

LIONEL MESSI Argentina / Barcelona
Performanțe - campion al Spaniei, Cupa Spaniei

CRISTIANO RONALDO Portugalia / Real Madrid
Performanțe - Liga Campionilor

EDEN HAZARD Belgia / Chelsea
Performanțe - Locul 3 la CM, Cupa Angliei

KEVIN DE BRUYNE Belgia / Manchester City
Performanțe - Locul 3 la CM, campion al Angliei, Cupa Ligii Angliei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
100002473541087
Danut Ognean  •  16 Iulie 2018, 19:31
Postat de Baubec Izzet pe 16 Iulie 2018, 17:22

E singurul care merită! Are un titlu de Europa league plus mondialul! Cred că 80 la sută din fazele de gol ale francezilor au avut legătură cu Griezmann... Titlul Europa league tot lui în mare parte i se datorează! A fost cel mai complet și cel mai constant jucător, anul ăsta!

franta campioana unei mari rusini

100002473541087
Danut Ognean  •  16 Iulie 2018, 18:52

castiga o finala rusinoasa cu ajutorul arbitrajului!felicitari croatia!franta o campiona mondiala falsa

10209882654518670
Baubec Izzet  •  16 Iulie 2018, 17:22

E singurul care merită! Are un titlu de Europa league plus mondialul! Cred că 80 la sută din fazele de gol ale francezilor au avut legătură cu Griezmann... Titlul Europa league tot lui în mare parte i se datorează! A fost cel mai complet și cel mai constant jucător, anul ăsta!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close