INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  BARAJ

Gest uriaș al lui De Rossi după ratarea calificării » I-a uimit pe suedezi: "Wow! Al naibii gentleman!"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 16 noiembrie 2017 09:38

Italia pierde Mondialul după 60 de ani, dar își păstrează demnitatea. Mijlocașul Romei, Daniele de Rossi, care se retrage la 34 de ani din squadra azzurra, a urcat în autocarul Suediei după meciul de pe San Siro: "Vă cer scuze pentru că spectatorii noștri v-au fluierat imnul".

Daniele De Rossi e un dur, un gladiator veritabil, care luptă până la capăt, dar care știe și să piardă onorabil, cu fruntea sus, recunoscând înfrângerea în fața adversarilor.

Mijlocașul în vârstă de 34 de ani, căpitanul Romei, a suportat durerea provocată de ratarea calificării, primul Mondial pierdut de squadra azzurra după 60 de ani, și a fugit după suedezi, care se pregăteau de plecare.

A urcat în autocarul lor și le-a spus: "Felicitări! Și vă cer scuze pentru cum s-au comportat unii jucători italieni la Stockholm și pentru că spectatorii noștri v-au fluierat imnul pe San Siro".

"Ceea ce a făcut De Rossi a fost uriaș"

Scandinavii au fost uimiți de gestul său. "Ne-am gândit: wow, asta chiar s-a întâmplat? Al naibii gentleman", a declarat Pontus Jansson, fundașul lui Leeds, în timp ce Mikael Lustig (Celtic) a completat: "Toți am fost de acord: ceea ce a făcut De Rossi a fost uriaș. Un jucător la fel de mare".

116 selecții a adunat Daniele De Rossi în 13 ani la "naționala" Italiei (21 de goluri)

"Gestul lui De Rossi a fost unul dintre cele mai frumoase momente trăite în fotbal. O persoană foarte bună, un adevărat căpitan de echipă"
Pontus Jansson, fundaș Suedia

"Pe teren poate fi un mic război în focul meciului, dar după trebuie să arătăm respect. Și eu am mare respect pentru ceea ce a făcut De Rossi"
Janne Andersson, selecționer Suedia

"Am fost impresionat. Doar marii sportivi se comportă astfel. Vreau să-i mulțumesc din partea întregii «naționale» a Suediei"
Niklas Bodell, ofițer de presă Suedia

Ventura, demis! Ancelotti vine luni?!

Miercuri seară, forul italian a luat o decizie radicală și așteptată asupra selecționerului. Ventura, primul tehnician care nu califică squadra la Mondial din 1958, a fost destituit.

Iar noul "commissario tecnico" al "naționalei" albastre va fi anunțat luni, după Consiliul Federal al Federcalcio. Foarte probabil, acesta va fi Carlo Ancelotti. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  17 Noiembrie 2017, 00:03
Postat de red77 pe 16 Noiembrie 2017, 11:15

va imaginati ce se intampla daca de exemplu urca managera de la fcsb in autocarul astora? striga va omor pe toti nu mai plecati vii de aici . desi la fizicul lui eventual starnea hohote de ras

era mai interesant daca urca Enache! "ce va uitati ba asa la mine, ***! " :DDD

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

956712637694195
Porta Eporta  •  16 Noiembrie 2017, 14:51

„Daniele De Rossi e un dur, un gladiator veritabil, care luptă până la capăt,“ Cu un astfel de limbaj agresiv suburban care incita subtil la violenta:” dur, gladiator și lupta” pentru un sport care se vrea NON-violenta, atât pe teren cât și in tribune, nu este de mirare ca in tribunele stadioanelor dela noi dar și de afară exista un așa mare potențial de violență in rândul tinerilor spectatori . Un articol cu intenții educative dar din păcate, cu efect contrariu.

omidiu
omidiu  •  16 Noiembrie 2017, 12:57
Postat de Alfonso Senior pe 16 Noiembrie 2017, 11:57

Sant aproape sigur ca si MMar putea sa alerge dupa autocarul lui Dinamo si sa-si ceara scuze in numele echipe cand va pierde campionatul.

Dinamo mai are autocar? nu l-a vandut inca Negoita?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează