INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  URUGUAY - FRANȚA, VINERI, 17:00, TVR1, GSP.RO

Griezmann în fața marii sale iubiri: "Mult timp, am avut steagul Uruguayului ca poză de profil pe WhatsApp"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 05 iulie 2018 15:01

Franța și Uruguay se înfruntă vineri, ora 17:00, în primul "sfert" de la Mondial. Antoine Griezmann a făcut o pasiune pentru celesti. Muzică, mate, prietenia cu Diego Godín și, mai ales spiritul uruguayan: zâmbet în viață, luptă furioasă pe teren.

Griezmann, la asalt! Dacă nu a cucerit Europa, atunci lumea întreagă! Francezul vrea titlul, însă ascensiunea spre vârf e dificilă, plină de obstacole. Iar primul e cel pe care și l-ar fi dorit mai puțin. Uruguay. Țara la care ține atât de mult. Oamenii pe care-i iubește. Stilul de viață pe care l-a adoptat deja.

"Unicul francez care ne înțelege"

De când a debutat la Real Sociedad, în 2009, la 18 ani, promovat de Martín Lasarte, antrenorul din Montevideo, totul e conectat la Uruguay. De la prietenul său din Țara Bascilor, Carlos Bueno, a învățat muzica și obiceiurile, de atunci nu s-a mai despărțit de mate și de "grătar", de Peñarol și de cântecele fanilor săi, de tricoul azur, de zâmbetul ca un cer senin. Dar nici de lupta continuă din iarbă, de răutatea pe gazon, de tacklinguri. Are în sânge spiritul celest. Iar faptul că e mereu alături de Godín și Giménez la Atletico, mai ales de Godín, îl leagă pe viață de această parte a Americii de Sud. "Dacă există un francez care ne înțelege, atunci acesta e Antoine", afirmă Lasarte.

"Noi complicăm totul"

Într-un interviu pentru L'Équipe Magazine, Grizou i-a mărturisit lui Erik Bielderman: "Zâmbetul lor m-a cucerit, felul lor de a privi viața. Noi, europenii, analizăm prea mult, complicăm totul. Și pierdem timp plângându-ne. Ei știu că ai lor trăiesc în căsuțe ale căror acoperișuri pot fi luate la cea mai mică furtună. Ei au plecat din aceste cartiere și văd altfel viața. Profită de ea, se bucură de ea. Nu se plâng niciodată, iar în iarbă dau totul".

"Nu vor reflecta nicio clipă"

Despre duelul cu Godín, Antoine spune: "Diego mi-e foarte bun prieten. Zi de zi sunt cu el, pe teren și în afara lui. Este nașul fetiței mele. Va fi o mare emoție să joc împotriva lui". Și dezvăluie că e atât de apropiat de Uruguay încât "mult timp am avut ca poză de profil pe WhatsApp steagul uruguayan. Și l-am rugat pe Godín să-mi aducă tricoul lui Cavani. Mi l-a luat".

Totuși, Martín Lasarte atrage atenția: "Acum, Griezmann și Godín nu-și vor face niciun cadou. Chiar niciunul. Iar dacă Diego va trebui să-l lovească pe Antoine, nu va reflecta nicio secundă. Însă și Antoine va proceda la fel".

Și, dacă va putea, Grizou va înscrie pentru a califica Franța în semifinale. Dar nu va sărbători golul său. 

22de goluri a marcat Antoine Griezmann (27 de ani) în 58 de meciuri pentru naționala Franței

121 de selecții are Diego Godín (32 de ani) la naționala Uruguayului, pentru care a marcat 8 goluri

"Va fi foarte greu împotriva lui Godín, pentru că știe totul despre mine. Dar și eu îl cunosc... Se va juca la cele mai mici detalii. Ador să văd naționala Uruguayului. Cum atacă și se apără toți împreună. Chiar dacă e Suárez sau Cavani, fiecare își vânează adversarul ca să recupereze mingea"Antoine Griezmann

"Carlos Bueno mi-e ca un frate. Era cu 11 ani mai mare decât mine, dar făcea totul ca să mă simt bine la San Sebastian. Am adoptat natural tot ce înseamnă Uruguay"Antoine Griezmann

"Am sângele fierbinte. Mă cert cu arbitrul sau cu fundașul care mă taie în alunecare. Provoc publicul să ne susțină mai puternic. Iar la antrenamente îi cert pe cei tineri când sunt prea moi"Antoine Griezmann, atacant Franța

"Mănâncă iarba asta!"

Griezmann a dezvăluit ce sfat i-a dat antrenorul uruguayan Martin Lasarte când era la Real Sociedad, într-un meci cu Málaga. "Aveam un adversar dur la marcaj, Weligton. Și Lasarte mi-a zis: «Dacă începe să te lovească și să-ți vorbească urât, rupe puțină iarbă și aruncă-i-o în față, spunându-i s-o mănânce». La primul tackling, am făcut exact asta. Am mai adăugat eu câteva cuvinte. Din acel moment, m-am eliberat".

PROGRAMUL SFERTURILOR DE FINALĂ

calendar06.07
calendar17:00 Uruguay - Franța
calendar21:00 Brazilia - Belgia

calendar07.07
calendar17:00 Suedia - Anglia
calendar 21:00 Rusia - Croația

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează