INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  COLUMBIA - ANGLIA 1-1 (3-4 LA PENALTY-URI)

Jucătorii Columbiei, amenințați după meciul cu Anglia! Mesaje oribile primite de Bacca și Uribe: "Luați-vă zilele! Oricum sunteți morți!"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 04 iulie 2018 11:01

Anglia a trecut de Columbia, scor 1-1 (4-3 după pen.) și va juca în sferturile de finală împotriva Suediei. Mateus Uribe a tras în transversală, iar șutul lui Carlos Bacca a fost apărat de Pickford. "Nu vă mai întoarceți. Luați-vă zilele! Oricum sunteți morți!", li s-a scris pe rețelele de socializare.

Au trecut 24 de ani. Luni, rudele, prietenii și mulți columbieni s-au gândit la el. La Andrés Escobar. Pe 2 iulie 1994, într-o sâmbătă, la zece zile de la autogolul cu Statele Unite, care a decis soarta naționalei la Mondial, fundașul central a fost ucis în parcarea unui nightclub din Medellín. 6 gloanțe trase dintr-un pistol calibrul 38. Avea doar 27 de ani.

Primul a fost Carlos Sánchez

Aproape un sfert de secol mai târziu, tot la un turneu final, alți internaționali sunt amenințați cu moartea într-un asediu dement pe rețelele de socializare. După ce Carlos Sánchez a fost avertizat să nu se întoarcă în țară din cauza eliminării la 1-2 în fața Japoniei, alți doi jucători au fost puși la zid: Mateus Uribe și Carlos Bacca. Pentru că au ratat penaltyurile la eșecul cu Anglia. Primul a tras la încheietura barelor. Al doilea a fost blocat de Pickford. Atacurile dezvăluite de Daily Mail au fost îndreptate mai ales împotriva lui Bacca.

"Ești mai rău decât cancerul"

"Mori, Carlos Bacca! Fiu de târfă. Nimeni nu te vrea, nu te mai întoarce", a fost mesajul lui David Castaneda pe Twitter. Iar HumorFPCosky a scris: "Te urăsc, Carlos Bacca. Îți urăsc nepăsarea, porecla de animal și jocul tău ca un fund. Ești mai rău decât cancerul. La cancer, cel puțin, te duci la doctor și mai poți scăpa. Mai bine, cazi în depresie și te sinucizi! Nu mai trăi în agonie".

Nici Uribe nu a scăpat de asemenea mesaje dezgustătoare. "Uribe, ești un rahat. Sper să mori", a comentat Patricio, în timp ce Infinito a adăugat: "Acesta a fost ultimul meci al lui Mateus Uribe. Omul e deja mort". 

"Asta e Columbia?"

Mulți columbieni au reacționat însă imediat, apărându-i pe cei doi. "Să nu vreți moartea lui Bacca și Uribe. Vă doriți să vedeți un alt caz Andrés Escobar? Asta e Columbia?", a întrebat Brayan Sánchez. "La fotbal câștigi sau pierzi. Columbia e acum o țară adevărată". 

"Noi, columbienii, n-am învățat nimic din trecut"

Fratele lui Andrés Escobar a comentat și el amenințările cu moartea primite de internaționali. "Mă tem să nu văd alt jucător ucis. Noi, columbienii, n-am învățat nimic din trecut. Aș vrea să trimit un mesaj celor care cred că pot rezolva lucrurile cu violență, cu arme, celor care cred că pot lua viața cuiva doar pentru că a făcut o greșeală. Fotbalul este un joc, e sport. Sper ca tragedia noastră să nu se mai repete".

camera Click AICI pentru VIDEO cu golurile

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  04 Iulie 2018, 17:53

Primitivi !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează