INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  URUGUAY

Lecția senzațională a profesorului Oscar Tabarez: "Degeaba suntem campioni mondiali, dacă tinerii nu știu unde e Rusia! Acum e momentul să îndeplinim ce am promis: 6% din PIB către Educație"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 09 iulie 2018 13:58

Uruguay a impresionat la Campionatul Mondial din Rusia, ajungând în sferturi, acolo unde a fost eliminată însă de Franța, 0-2.

Înainte ca naționala Uruguayului să fie eliminată, selecționerul Oscar Washington Tabarez, 71 de ani, a uimit lumea întreagă. Fost profesor, Tabarez a trimis o scrisoare către conducătorii țării sud-americane și le-a cerut să investească mai mult în educație și să aibă grijă de viitorul copiilor.

"Dragi compatrioți, ne aflăm într-un moment definitoriu pentru țară, pentru tinerii noștri și pentru viitorul nostru. În aceste zile jucăm meciuri importante. Este necesar sprijinul tuturor uruguayenilor. Dacă nu obținem rezultate bune acum, dacă nu îndeplinim obiectivele și visurile a mii și mii de uruguayeni, va trebui să așteptăm mulți ani pentru a putea schimba situația. Acum avem oportunitatea de a respecta ce am promis și să marcăm cel mai important gol: să le dăm tinerilor noștri cele mai bune condiții pentru a învăța. Trebuie să punem educația publică pe primele locuri în clasamentele internaționale. E momentul să îndeplinim ce am promis și să trimitem 6% din PIB către Educație.

Ca profesor știu efortul, dedicarea și compromisul pe care fiecare îl face în clasă. Pe acel teren e greu să joci. Este terenul unde rivalii și dificultățile sunt enorme. Proasta alimentație a studenților, lipsa motivației și a stimulilor, lipsa materialelor didactice pentru a munci, suprapopularea și, înainte de toate, lipsa recunoștinței sunt obstacolele în această luptă importantă pentru a construi o societate mai bună.

De aceea, în acest meci trebuie să îi încurajăm pe cei care joacă și pe studenți. Nu ajută la nimic să câștigi Campionatul Mondial dacă tinerii nu știu unde este Rusia pe hartă sau de ce la naționala Franței sunt așa mulți jucători născuți în Africa sau cu părinți africani. Nu ajută să fim campioni mondiali dacă tinerilor nu le transmitem că apreciem ce fac ei și că suntem de părere că au un viitor plin de speranțe. Avem resposabilitatea și obligația de a le spune tuturor tinerilor și copiilor din Uruguay că noi credem în ei, că merită să pariem pe viitorul lor și că dacă e nevoie vom face eforturi și mai mari pentru a le da ce merită.

Acum e momentul. Trebuie să intonăm imnul cu putere și să spunem că vom face asta. Trebuie să ne ținem de ce am promis: 6% din PIB pentru Educația Publică. Un salut frățesc și respectuos către toți profesorii din Uruguay" a fost mesajul trimis de Oscar Tabarez.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (38)
trianon19
trianon19  •  11 Iulie 2018, 13:42
Postat de Costel Tudor pe 10 Iulie 2018, 12:09

Sper ca și Duckadam a citit declarația profesorului TABAREZ și a reținut ceia ce trebuia ! Asta , apropos de neprezentarea unui tânăr fotbalist de la echipa pușcăriașilor , la bacalaureat !

Absolut nici o legatura logica. Mi-e mila de tine

1094143007392149
Florin Rotaru  •  10 Iulie 2018, 15:09

hei, hei !! cu asa antrenor nici nu mai conteaza scorul !! felicitari tabarez! felicitari uruguai!!

1914224078638568
Baitan Marian  •  10 Iulie 2018, 12:29

Și eu sunt de acord cu acest profesor, antrenor, sunt de părere ca este o lecție foarte bună pt România, pentru cei ce vor venii din urma este o lecție demna de urmat, chiar de nu iese niciun antrenor sau jucător cu asemenea declarație, noi ceilalți trebui sa învățăm ceva din mesajul Domnului Tabarez, jos pălăria

Vezi toate comentariile (38)
Comentează