INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ARGENTINA - CROAȚIA 0-3

Legendarul Mario Kempes, INTERVIUL ANULUI după dezastrul Argentinei: "Messi e dezgustat, plictisit, vrea în vacanță! E gata ciclul, trebuie curățenie" + ce a remarcat în ultimii 10 ani

Mario Kempes, foto: Guliver/gettyimages
Mario Kempes, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 iunie 2018 10:11

Mario Kempes, legenda naționalei Argentinei de la Mondialul din '78, este acum jurnalist la ESPN. Cel supranumit "El Matador", acum la 63 de ani, a fost foarte dur după înfrângerea Argentinei în fața Croației, 0-3.

"A fost un spectacol jenant iar despărțirea este din ce în ce mai aproape. Regretabil!", a scris Kempes pe twitter după meci.

Apoi, în direct la TV, n-a avut milă de nimeni:

... despre înfrângere: "Mi-a picat foarte rău înfrângerea asta. Dar mă așteptam. Am văzut cum funcționează naționala, nu doar în meciul ăsta, am văzut în calificări cum a jucat, am ajuns la Mondial printr-un miracol. În momentul ăla, credeam în minuni, acum nu mai cred. E aceeași echipă, fără organizare, disciplină, fără un drum clar, fără ceva care să o facă să strălucească. Mai avem un meci, dar nici aprinzându-le lumânări tuturor sfinților nu vom putea obține calificarea!".

... despre Lionel Messi: "Eu cred că totul se leagă de Messi. Chiar dacă e cel mai bun fotbalist din lume și are toate meritele, totul are un început și un sfârșit. Poate că va mai juca un Mondial, dar el e probabil dezgustat, plictisit, probabil ar vrea să fie în vacanță... Îmi pare rău pentru că a dat totul la Barcelona și încearcă să dea totul cu Argentina. Dar, deși e cel mai bun din lume, în momentul în care Argentina nu se califică, cred că ciclul ăsta s-a terminat pentru toți. Să nu dăm vina pe jucătorii noi, pe jucători ca Tagliafico. Acum e momentul să facem curățenie, să începem de la zero, inclusiv în ceea ce privește antrenorul"

... despre antrenor: "Argentina nu are o problemă de lipsă de organizare... Problema e că cei care joacă în afara țării nu simt nimic, nu au idee ce se întâmplă în Argentina. Nu putem căuta scuze. Zece ani, 8 antrenori și niciunul nu a găsit soluția. Continuăm să schimbăm antrenori, dar păstrăm aceiași jucători... Și antrenorul ăsta nou scoate un atacant când e condus cu 1-0 ca să bage alt atacant. La fel făceau și ceilalți antrenori, când nu-i băgau pe Batistuta și Crespo împreună pentru că se puteau supăra... Să nu inventăm! Sunt multe probleme, au existat corupție, jafuri, dar să nu amestecăm Federația cu ce se întâmplă pe teren. Păi, fotbaliștii ăștia trăiesc ca niște regi..."

Kempes a fost golgheterul Argentinei la Mondialul din 1978, atunci când pumele s-au impus pentru prima oară într-un turneu final. A dat două goluri în finala câștigată împotriva Olandei, 3-1.

CALCULELE CALIFICĂRII: CUM MAI POATE AJUNGE MESSI ÎN "OPTIMI"

Argentina are un singur punct după primele două partide și nu mai stă la mâna propriilor rezultate. Mai jos, toate scenariile calificării.

Dacă Islanda bate Nigeria azi...

  • Argentina trebuie să bată neapărat Nigeria în ultima etapă
  • Croația trebuie să câștige contra Islandei în ultimul meci
  • Argentina să aibă un golaveraj mai bun decât nordicii

Dacă Islanda și Nigeria termină la egalitate...

  • Argentina trebuie să bată în ultima etapă Nigeria
  • Islanda să nu câștige contra Croației

Dacă Nigeria bate Islanda...

  • Argentina trebuie să câștige contra Nigeriei în ultima etapă
  • Islanda să nu bată Croația
  • Dacă Islanda bate Croația, golaverajul sud-americanilor trebuie să fie mai bun decât al nordicilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
adriann_
adriann_  •  22 Iunie 2018, 15:56
Postat de sibelius pe 22 Iunie 2018, 14:54

De acord...dar daca, intr-adevar, anumite evenimente nu au loc in minutul 93 hai sa nu mai tipam viciere de rezultat la fiecare penalty refuzat in prima repriza. Numim "generatie de aur" una care a batut la turneele finale FIX doua echipe din Europa.

Ei da, insa pe englezi i-am batut de doua ori (CM 1998 si Euro 2000). Practic au fost clientii nostri cei mai buni, in rest 'generatia de aur' mai are doar victoria cu URSS in grupa la CM 1990. Realitatea e ca selectia facuta pe interesele clanului becali (pe vremea aia verii puscariasi, nu ciobanul) ne-a tras mult inapoi si in perioada aia. De exemplu in 1990 Irlanda era o echipa de batut lejer, il aveam pe Camataru in lot, Ienei l-a tinut o repriza la incalzire si nu l-a mai bagat, desi plimbam aiurea mingea in fata careului alora, neavand pe cine sa dam o centrare. Dar na, Camataru avea deja o varsta, nu mai aveau aia ce bani/comisioane sa ia pe el. Etc etc etc

sibelius
sibelius  •  22 Iunie 2018, 14:57
Postat de cpt.ahab pe 22 Iunie 2018, 12:24

Cu Bodin nu se știe, mai era timp destul de jucat și dacă marca. În schimb, cu Peru e treabă certă. S-a lăsat măcelărită pentru niște vagoane cu grâu. Da, îmi amintesc blaturile civilizațiilor occidentale: RFG- Austria sau Danemarca- Suedia, mai recent. Asta e. Se pune prea multă patimă într-un fenomen deloc curat. Aș vrea să văd ceva spectacol, dar nu prea are cine-l produce. La acest CM, toate marile echipe au început slab. Germania, Brazilia, Spania, Portugalia. Eu mizez pe Belgia.

Eu as vrea macar un control anti-dopping pe bune...asa gen ciclism, la fotbal si tenis. Prinderea unor fazani cu urme de coca si diuretice sunt praf in ochii "minunatilor suporteri".

sibelius
sibelius  •  22 Iunie 2018, 14:54
Postat de adriann_ pe 22 Iunie 2018, 12:27

Penalty-ul ala al lui Bodin nu era in minutul 93 iar Tara Galilor era o echipa modesta pe care o zdrobisem cu 5-1 in meciul tur. E foarte probabil ca am fi reusit totusi sa ne calificam chiar daca Bodin nu rata. Ideea e alta, noi numim 'generatie de aur' un grup mare de fotbalisti care pe parcursul a vreo 12 ani au reusit sa rateze de doua ori calificarea la Euro (1988, 1992) iar marile lor performante au fost un sfert de finala la CM 1994 si iesirea din grupe la Euro 2000. Sigur, n-a fost rau sa iesim din grupe la 3 Mondiale consecutiv (1990, 1994, 1998) dar daca asta e o generatie de aur cum ar trebui sa numeasca Uruguay-ul generatia care a smuls titlul in Brazilia in 1950 si a jucat semifinale in 1954? Iar aia sunt acum o tara de 3.5 milioane de locuitori, atunci probabil erau sub 3 milioane. Sau Islanda (o tara cu populatia cat Craiova) cum ar trebui sa numeasca generatia actuala, care a eliminat Anglia in optimi la euro 2016 iar acum e pe punctul de a iesi dintr-o grupa cu Argentina si Croatia (plus Nigeria, nici ea de lepadat) la CM2018?

De acord...dar daca, intr-adevar, anumite evenimente nu au loc in minutul 93 hai sa nu mai tipam viciere de rezultat la fiecare penalty refuzat in prima repriza. Numim "generatie de aur" una care a batut la turneele finale FIX doua echipe din Europa.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează