INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  "SFERTURI” / URUGUAY - FRANȚA, 6 IULIE, 17:00, TVR1, GSP.RO

Marele atu al francezilor în duelul cu Uruguayul unui Cavani incert: ”Mbappe e noul Messi!” » Mesajul lui Pele pentru Kylian

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 01 iulie 2018 11:23

Francezii îl elogiază pe Kylian Mbappe, cel mai tânăr autor al unei ”duble” la un Mondial, după Pele.

"Au venit cu miile să-l vadă pe Messi și l-au văzut pe Mbappe", remarcă jurnaliștii de la cotidianul L'Equipe pe marginea triumfului "Les Bleus" în fața Argentinei (4-3). Și au perfectă dreptate. Cu un penalty obținut și două goluri reușite, ce-l plasează imediat după Pele în ierarhia celor mai tineri marcatori ai unei "duble" la Mondiale, atacantul de 19 ani și 6 luni i-a "furat" show-ul mult mai galonatului său adversar sud-american.

"Ne-a făcut muLt rău"

" Kylian Mbappe a prins o după-amiază incredibilă. Ne-a făcut mult rău, a fost extrem de dificil de controlat", a recunoscut și selecționerul argentinienilor, Jorge Sampaoli. Iar francezii speră acum ca jucătorul lui PSG, o dată ce și-a regăsit ritmul după un pacurs mai discret în faza grupelor, să facă ceea ce n-a reușit Messi la acest turneu final. Să-și ducă naționala în finală.

"Mereu am senzația că va înscrie"

Colegul de linie, Antoine Griezmann, a mărturisit că atunci când îl vede preluând balonul, are mereu senzația "că ar putea înscrie. Are această insistență, această viteză. Avem nevoie de un Kylian la un asemenea nivel pentru a rămâne în competiție până la sfârșit".

Susținut și de părinți, din tribună, Mbappe e considerat acum de ziarele din Hexagon atuul Franței într-un "sfert" cu Uruguay-ul în care are mari șanse să nu dea peste Cavani. Coechipierul său de la PSG a reușit și el o "dublă", cu Portugalia (2-1), dar s-a accidentat.

"Felicitări, Mbappe! Să marchezi două goluri la Mondial atât de tânăr te plasează într-o foarte bună companie. Succes în următoarele partide, excepție aceea cu Brazilia"
Pele, fost internațional brazilian

37,5 km/h
a fost viteza lui Mbappe la sprintul de 70 m în urma căruia a obținut penalty-ul transformat de Griezmann în minutul 11. Usain Bolt a reușit unul de 44,72 km/h la CM 2009 de la Berlin

3 goluriare Mbappe la turneul final din Rusia. E al 4-lea în clasamentul golgeterilor, după Kane (5), Lukaku (4) și Ronaldo (4)

Jucători U20 care au dat măcar o "dublă" în fazele KO ale CM

Nume / Faza / Goluri
1. Pele semifinale 1958 3
2. Pele finala 1958 2
3. Mbappe optimi 2018 2

Cei mai tineri jucători care au marcat măcar în două meciuri la același CM

Nume / Mondial / Nr. meciuri / Vârsta
1. Pele (Brazilia) 1958 3 17 ani, 8 luni
2. Owen (Anglia) 1998 2 18 ani, 6 luni
3. Mbappe (Franța) 2018 2 19 ani, 6 luni

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează