INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ALBANIA - ISRAEL, SÂMBĂTĂ, ORA 21:45, GSP.RO

Mossad a dejucat un atentat ISIS » Teroriștii plănuiau să-i mitralieze pe jucătorii israelieni!

Partizan al Statului Islamic arestat // Foto: Reuters
Partizan al Statului Islamic arestat // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 09 noiembrie 2016 00:00

4 jihadiști albanezi au fost arestați la Shkoder. Serviciul israelian de Informații a dat alarma, iar trupele antitero albaneze au acționat. Meciul a fost mutat de la Shkoder la Elbasan.

La un an de la multiplul atentat al Statului Islamic asupra Parisului (130 de victime pe 13 noiembrie 2015), care a inclus un asalt kamikaze și la Stade de France, ISIS pregătea o lovitură de proporții în Albania, la un meci de fotbal, în preliminariile Mondialului.

Patru musulmani extremiști plănuiau de mai multe luni să atace jucătorii "naționalei" Israelului la Shkoder, pe traseul de la hotel la stadion, înaintea partidei de sâmbătă, 12 noiembrie. Un asediu cu mitraliere și explozibili.

Un posibil atentat devastator a fost însă dejucat. Mossad, serviciul special evreu, a aflat și a anunțat SHIK, Agenția albaneză de Informații. Iar raidurile trupelor antitero de la Tirana i-au capturat pe cei patru fanatici.

Meciul nu a fost însă amânat. Doar mutat, de la Shkoder la Elbasan. Ultimul oraș e mai aproape de capitală (doar 45 de kilometri, față de 97 km, cât era distanța Shkoder - Tirana) și e mai ușor de asigurat securitatea.

Internaționalii israelieni, care ajung vineri în Albania, au fost deja atenționați că această deplasare va fi deosebită. "Ei nu vor mai putea pleca la cluburile lor din străinătate imediat după joc, direct din orașul partidei, așa cum se întâmpla mereu", a dezvăluit Jerusalem Post. "Toți se vor întoarce la Tel Aviv. Se vor despărți după ce vor ateriza pe aeroportul Ben Gurion".

Conduși de imamul Xhezair Fishti

Cine sunt cei 4 suspecți arestați? Cel mai important, liderul lor, este Xhezair Fishti, un imam radical autoproclamat, care făcea propagandă ISIS și recruta jihadiști pentru a lupta în Siria și Irak.

Ceilalți sunt biochimistul Ergys Fasli, doctorul Bekim Protopapa și Medat Hasani. Fishti formase acest grup, cei 4 întâlnindu-se de mai multe ori într-o moschee de la periferia Tiranei, potrivit presei albaneze.

"Ne e frică. Nu putem să ne concentrăm la meci. Viețile noastre sunt mai importante decât fotbalul"
Internațional israelian, pentru Jerusalem Post

15agenți antitero israelieni însoțesc "naționala" în călătoria în Albania

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
valentinn10
valentinn10  •  09 Noiembrie 2016, 11:35

Doamne ferste , ce lume nebuna , de ce sa omori bai frate asa aiurea , oameni nevinovati.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează