INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  GRUPA D // NIGERIA - ARGENTINA (MÂINE, 21:00, TVR2)

Nigerianul care amenință Argentina: "Îi dau două goluri"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 25 iunie 2018 09:18

Singurul nigerian ce a marcat la două Mondiale, Ahmed Musa reușind ultimele 4 goluri ale africanilor la aceste turnee, are tot mai mult tupeu.

Împrumutul de la Leicester la ȚSKA Moscova l-a ajutat pe Ahmed Musa să prindă competiția din Rusia: cele 6 goluri în 10 meciuri l-au convins pe selecționer, care nu l-a titularizat însă în primul meci.

Contra Islandei, s-a dezlănțuit și a păstrat în viață și trupa lui Sampaoli. Poate tocmai întrucât atacantul de 25 de ani se simte foarte bine contra albiceleștilor!

"Sunt bun să dobor recorduri"

"De fiecare dată când înfrunt Argentina sau când Messi e de partea cealaltă, marchez. Așa am făcut-o acum patru ani în Brazilia, unde am dat două goluri. Și cu Leicester, în Ligă, i-am marcat o "dublă" Barcelonei.

De ce nu s-ar întâmpla și de data asta? Am destule amintiri plăcute, sunt chiar bun să dobor recorduri și fericit că am devenit golgeterul Nigeriei la Mondiale. Îi mulțumesc antrenorului că mi-a dat încredere și sper să ne calificăm!", a declarat, optimist, Ahmed Musa

"Știm cât de important e acest meci, pe viață și pe moarte. Vrem să câștigăm și nu ne permitem luxul de a fi învinși. Vom lupta până la ultima picătură de energie" Ahmed Musa, atacant Nigeria

"Dacă Messi se trezește, o să avem mari probleme. Argentina nu poate juca prost la infinit. Dar nu ne temem, e doar un meci de fotbal și ne gândim la jocul nostru" William Ekong, fundaș Nigeria

"E tare greu când schimbi jucători și scheme, echipa nu mai funcționează. Deși avem jucători de mare valoare, nu sunt complementari. Trebuie să ne facem autocritica" Lucas Biglia, mijlocaș Argentina

15 goluriîn 74 de partide pentru Nigeria a dat Ahmed Musa, ce a debutat la 17 ani în națională, marcând prima oară în martie 2001, cu Kenya

648 de minutefără gol marcat la CM are Messi. Ultima reușită a fost acum 4 ani, în ultimul meci din grupă, tot cu Nigeria, în care a dat o "dublă"

Schimbă 4 titulari și sistemul

Sampaoli a cedat presiunii senatorilor și face 4 schimbări în echipă. Armani îl scoate din poartă pe Caballero și va debuta la "naționala" albicelestă. La mijloc, vor juca din primul minut Banega și Di María, ultimul titular cu Islanda, iar în față, Higuaín, eterna rezervă a lui Agüero, va evolua în tandem cu Messi. Pentru că selecționerul Argentinei va miza pe un 4-4-2, în locul falimentarului 3-4-2-1 folosit cu Croația. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează