INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CROAȚIA

Plusurile și minusurile Croației din partea unei legende: "O singură echipă e mai completă la acest Mondial"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 26 iunie 2018 09:23

Fostul internațional și selecționer croat Slaven Bilici a făcut o supercomparație între actuala generație și "bronzul" din 1998.

Prelungirile primei reprize a "optimii" dintre România și Croația. Alioșa Asanovici cade ușor de lângă Gabi Popescu, arbitrul arată punctul cu var, Suker îl învinge pe Stelea.

La 20 de ani, pentru noi e ultimul meci de CM, înfrângere cu 0-1. Pentru croați e una dintre bornele către primul " bronz" Mondial. La debut! Iar Generația de Aur a ex-iugoslavilor e elementul de comparație cu actuala, cea care a învins cu 3-0 Argentina lui Messi și a devenit, sigur, una dintre favoritele pentru o nouă semifinală.

Cine putea să compare cele două? Slaven Bilici, omul care a jucat acum două decenii și a clădit, ca selecționer, actuala trupă.

Mai multe plusuri

Ce plusuri și minusuri a găsit acesta în Gazzetta dello Sport pentru Modrici și compania?

PLUS. "Actuala generație joacă la echipe mult mai mari. Noi evoluam la trupe medii, cum ar fi Parma, Everton sau Derby County".

PLUS. "Generația noastră era mult mai lentă. În afară de Jarni. Suker nu era rapid, Stanici - un pic, mijlocul, cu Asanovici, Boban și Prosinecki - nici atât".

MINUS. "OK, joacă la echipe mai mari. Dar ar trebui să demonstreze puțin din personalitatea colegilor mei".

PLUS. "Avem mijlocași care nu fac doar faza ofensivă, cum sunt Coutinho, Ozil sau Banega, sau exclusiv faza defensivă, Paulinho ori Mascherano. Noi avem decari care știu să și recupereze, cum e Modrici".
Concluzia lui Bilici? "Văd o singură trupă mai completă la Mondial, Franța. Poate și Belgia!". 

"Modrici este un lider tăcut, calm, care nu urlă, ci se impune prin asumarea responsabilității în teren" Slaven Bilici, fost selecționer Croația

Croația 1998: Ladici (D. Zagreb) - D. Simici (D. Zagreb), Stimac (Derby County), Bilici (Everton) - Stanici (Parma), Asanovici (Napoli), Soldo (Stuttgart), Prosinecki (D. Zagreb), Jarni (Betis) - Boban (Milan) - Suker (Real Madrid).

Croația 2018: Subasici (Monaco) - Vrsaljko (Atletico Madrid), Lovren (Liverpool), Vida (Beșiktaș), Strinici (Milan) - Rakitici (Barcelona), Brozovici (Inter) - Rebici (Frankfurt), Modrici (Real Madrid), Perisici (Inter) - Mandzukici (Juventus).

Playtech: Florin Busuioc, UMILIT public de fiul pe care a ales să îl uite. Tânărul a devenit obscen pe social media VIDEO


Comentarii (6)
submarina
submarina  •  26 Iunie 2018, 17:01
Postat de adicn pe 26 Iunie 2018, 13:31

Prematur - prea matur..mare atenție, e total altceva.

Evident. Merci pentru corectare:)

adicn
adicn  •  26 Iunie 2018, 13:32

Calitate în favoarea celor de acum, să vedem mental cum stau.

adicn
adicn  •  26 Iunie 2018, 13:31
Postat de submarina pe 26 Iunie 2018, 12:58

Acum e prea matur de tras linie. Faza eliminatorie va arata a cui nervi sunt mai si cine va da dovada de mai multa tarie.

Prematur - prea matur..mare atenție, e total altceva.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează