INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CM 2018: URUGUAY - PORTUGALIA (SÂMBĂTĂ, 21:00, GSP.RO TVR1)

Portughezii știu cum să o surprindă pe Uruguay, singura echipă de la Mondial fără gol primit: "Facem asta întotdeauna"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 29 iunie 2018 13:27

Fernando Santos, selecționerul Portugaliei, e încrezător în forța echipei și nu se teme de atuul uruguayenilor, fazele fixe. ”Și noi suntem buni la jocul aerian, cred că ne vom califica mai departe”, a declarat selecționerul lusitan.

Uruguay - Portugalia se joacă sâmbătă, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR 1 și TVR HD. 

Selecționerul lusitan nu se mai teme de niciun adversar, "dacă am ieșit din cea mai grea serie, cu o favorită la titlu și cele mai bune naționale din Africa și Asia". Chiar amenință echipa ce a terminat cu punctaj maxim.

"Vom găsi soluțiile"

"Noi marcăm întotdeauna, unul sau mai multe goluri. Vom găsi soluții să surprindem defensiva uruguayană, așa cum Rusia și-a creat ocazii, chiar și Egipt putea înscrie.

Portugalia are această capacitate ofensivă și, dacă păstrăm un echilibru, cu individualitățile și jocul colectiv de care dispunem, cred că ne vom califica mai departe. Trebuie să ne apărăm bine și să fim atenți la contraatacurile lor", a explicat Santos în ziarul O Jogo.

La atac cu armele lor!

Antrenorul știe că trupa lui Tabarez e redutabilă la fazele fixe, atuu etalat în Rusia: "Vom avea grijă la astfel de momente statice, dar și la alte aspecte. Uruguayenii pot încasa goluri la fel și ar trebui să fie îngrijorați. Și noi suntem tari la jocul aerian". Godin, Gimenez și Luis Suarez îl știu foarte bine pe Cristiano Ronaldo. Și viceversa.

5 goluri
din faze fixe din 5 marcate are Uruguay la acest CM, 4 în urma unor cornere și unu după o lovitură liberă. Portugalia a reușit 3, două din penalty și altul din "directă"

0 goluri
a încasat echipa lui Oscar Tabarez în cele 3 partide din grupă, singura națională cu "clean sheet" la actualul Mondial. Și a cincea, după Olanda, Brazilia, Italia cu Argentina, și cu punctaj maxim în grupă

45%
din golurile înscrise la acest turneu au venit din faze fixe, record absolut după faza grupelor, peste procentajul de 38% din 1994

"Uruguay e implacabilă în a marca la fazele fixe și ar putea valorifica acest avantaj. Nu trebuie să se bazeze doar pe asta și să-i dea atenție exclusiv lui Ronaldo. E un meci de 50-50 la sută"
Alvaro Perreira, fost internațional uruguayan și fundaș al lui CFR Cluj

play icon Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

Vezi și: Cum arată optimile Campionatului Mondial din Rusia: blockbuster pentru Argentina, derby american pentru Brazilia » Programul și orele la care se dispută meciurile

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
gtn5
gtn5  •  29 Iunie 2018, 22:05

poate sa cada penaldu si in cap in careu,exista VAR deci va castiga cea mai buna echipa,nu cred ca are vreo sansa portugalia,sta doar in ronaldo.

andrei.33
andrei.33  •  29 Iunie 2018, 17:58
Postat de capca1 pe 29 Iunie 2018, 16:31

Asta e tactica Portugaliei : o să cadă “Penaldu” în careu până or să-i dea 11 metri.

Vezi ca vorbesti despre campioana europeana in exercitiu si despre balonul de aur in exercitiu. Tu cu ce te lauzi in viata, in afara de comentarii pe net sub protectia anonimatului?

adriann_
adriann_  •  29 Iunie 2018, 17:14
Postat de spinoza pe 29 Iunie 2018, 15:43

Imi vand casa si pun toti banii pe Uruguai! Portugalia out!

Vezi sa nu arbitreze vreun turc iscusit si sa te trezesti in strada dupa 2-3 plonjoane ale lui Penaldo.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează