INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  EGIPT - URUGUAY

Record la CM 2018 » Tocmai a devenit cel mai VÂRSTNIC fotbalist din istoria competiției

FOTO: Reuters +4   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 25 iunie 2018 17:21

Essam El-Hadary, 45 de ani și 5 luni, portarul egiptenilor, a devenit astăzi cel mai vârstnic fotbalist care joacă la un Mondial.

Hector Cuper, selecționerul de 62 de ani al Egiptului, l-a trimis El-Hadary direct în cărțile de istorie ale Campionatelor Mondiale. L-a titularizat în ultima partida din grupe, una fără miză, împotriva Arabiei Saudite (Detalii AICI).

A bătut astfel recordul columbianului Faryd Mondragón. Păstrat în lotul Egiptului la 45 de ani și 5 luni, Essam El-Hadary e cel mai bătrân jucător din istoria Mondialelor. Din 1930 până azi! Nici la Campionatele cu parfum interbelic nu s-a întâmplat asta, ca un jucător născut cu aproape o jumătate de secol înainte să participe. O face "faraonul" cu numărul 1 pe tricou, portar la Al-Taawoun, în Arabia Saudită. El-Hadary a sărbătorit recordul apărând un penalty în mintuul 41.


Essam El-Hadary

PESTE COLUMBIANul mondragon

El depășește recordul lui Faryd Mondragon, care a apărat, la peste 43 de ani, la Campionatul Mondial din 2014. A jucat pentru Columbia în meciul contra Japoniei din grupe. Intrat atunci în minutul 85, l-a bătut pe un alt Matusalem al turneelor finale, Roger Milla. Camerunezul a rămas totuși cel mai vârstnic marcator și-n ziua de azi.

play icon Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează