INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  MEXIC

Renegatul de la CM 2018 » Acuzat că spală bani pentru cartelurile mexicane, Rafa Marquez nu poate nici măcar să bea aceeași apă ca restul echipei

Articol de GSP - Publicat marti, 19 iunie 2018 18:11

Rafa Marquez, 39 de ani, se află pentru a cincea oară la un Campionat Mondial alături de naționala Mexicului, însă are o situație incredibilă în Rusia. Căpitanul nord-americanilor întâmpină dificultăți și la antrenamente după ce a fost trecut în august 2017 pe o listă neagră de Trezoreria din SUA.

Fostul star al Barcelonei e un caz special la acest Mondial. După ce a fost acuzat că spală bani pentru traficanții de droguri din Mexic și inclus pe un blacklist de autoritățile din State, firmele americane nu se mai pot asocia cu el.

Joacă gratis la Mondial

Astfel, Marquez e nevoit să îmbrace un tricou fără sponsorii echipei la antrenamentele naționalei și trebuie să bea altă marcă de apă decât colegii săi. Totul pentru a evita orice legătură cu branduri americane. Dacă va fi desemnat cel mai bun jucător într-un meci al echipei sale, acesta va fi nevoit să refuze premiul, fiind sponsorizat de Budweiser, o bere americană. Spre deosebire de colegii săi, Marquez nu are diurnă și nici bonusuri la acest turneu final. Relația cu băncile e prea complicată pentru mexican, pe ale cărui bunuri din SUA a fost pus sechestru.

New York Times scrie că ”sponsorii americani fug de superstar ca de kryptonită”. După meciul cu Germania, 1-0, când a devenit doar al treilea jucător care joacă la cinci Mondiale, Marquez nu a fost chemat la interviuri pentru că în spatele său ar fi apărut și numele a patru sponsori din SUA. Inițial, FIFA i-a informat pe jurnaliști că nu pot vorbi cu vedeta lui El Tri, însă ulterior a anunțat că interviurile se pot realiza fără panoul cu reclame.

Europenii nu-l evită

Restricțiile nu sunt valabile însă și pentru firmele din Europa. Marquez nu are probleme în a evolua în echipamentul Adidas al naționalei sale. În plus, mexicanul este și imaginea Puma. Ambele branduri au sediul în Germania și nu s-au ferit să îl felicite pe rețelele de social media după performanța reușită în meciul cu Germania.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (9)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  20 Iunie 2018, 10:01
Postat de agiler pe 19 Iunie 2018, 22:14

Ca să nu mai spun că există o diferență clară de aspect al sticlei și cutiei de bere plus etichetare între cel ceh și cel american.

Ca sa nu mai vorbim de diferenta de calitate, cea americana fiind o mizerie ca de altfel toate berile americane...

adicn
adicn  •  20 Iunie 2018, 09:01
Postat de agiler pe 19 Iunie 2018, 22:09

Budweiser e o bere creată de cehi încă din anul 1245.La vremea respectivă Cehia era monarhie.In 1876 un producător de lichior din USA a făcut o vizită prin Europa.Cand a ajuns înapoi în America a decis să creeze și el o bere cu același nume.In urma unor procese privind marca berii între cehi și americani există niște reguli clare.In EU excluzând UK,Irlanda,Suedia,Finlanda și Spania budweiser ul din America se vinde sub numele de Bud.In restul țărilor spațiului EU doar budweiser ul din Cehia are dreptul la marca și normal la numele original.Oricum e un furt istoric de marca al americanilor.Din păcate pentru cehi nu și-au protejat la timp marca.Oricum la vremea respectiva nu prea erau probleme de genul asta.

Păi americanii se pricep la de astea, nu ne mirăm. Da că nu mă înșel, decizia în cazul ăsta nici nu o fost dată de așa mult timp, am citit în anii trecuți despre cazul ăsta.

agiler
agiler  •  19 Iunie 2018, 22:14

Ca să nu mai spun că există o diferență clară de aspect al sticlei și cutiei de bere plus etichetare între cel ceh și cel american.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close