INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  GRUPA I // FINLANDA - TURCIA (MÂINE, 21:45)

Revoluție fără Lucescu la naționala Turciei?! Când ar putea fi îndepărtat și cine i-ar lua locul

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 08 octombrie 2017 09:36

Tehnicianul român ar urma să fie îndepărtat în mai, la sfârșitul sezonului în Superlig, pentru a-i face loc pe banca naționalei lui Senol Gunes de la Beșiktaș - dezvăluie cotidianul turc Sabah.

Mircea Lucescu pregătește la Turku meciul de azi al reprezentativei Turciei cu Finlanda. O partidă privită de el și ca punct de plecare al unei adevărate revoluții la naționala Semilunii, motiv pentru care a lăsat acasă patru jucători ce l-au dezamăgit la 0-3 cu Islanda, în frunte cu veteranul Arda Turan. Dar în urma lui, la Istanbul, sunt tot mai mari îndoieli că e omul potrivit pentru schimbare.

Plan secret

Șefii Federației (TFF) au ținut o ședință de urgență după eșecul de la Eskișehir, în care au decis să meargă în continuare pe mâna românului. Însă cotidianul Sabah dezvăluie un alt plan, într-un articol intitulat "Deocamdată Lucescu". Intenția TFF ar fi să-l țină pe tehnicianul de 72 de ani doar până în primăvara lui 2018, când ia sfârșit sezonul în Superlig. Iar atunci să-l aducă în fruntea naționalei pe Senol Gunes, de la Beșiktaș.

Și-a dat acordul

Guneș, care și-ar fi dat deja acordul, a fost numărul unu pe lista președintelui Yildirim Demiroren și după demiterea lui Fatih Terim. Numai că, în iulie trecut, "vulturii" n-au vrut să-i dea drumul tehncianului cu care tocmai câștigaseră titlul, astfel că TFF i l-a suflat pe Luce Galatei, care voia să-l pună director sportiv.

"Ar trebui să revoluționăm fotbalul nostru cu un selecționer turc, nu cu Lucescu. Germania a câștigat pentru că a avut mereu pe bancă un antrenor german"
Takvim, cotidian turcesc

"Am mizat pe jucătorii experimentați, dar au fost departe de așteptări. Asta ne-a adus eșecul în aceste preliminarii"
Mircea Lucescu, selecționer Turcia

2 ani are Lucescu contract cu Federația turcă. Dacă obține calificarea la CE 2020 se prelungește automat cu un an

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  10 Octombrie 2017, 00:12

Cam greu se prind si turcii astia de tepele date de noi

1198766430181192
Abigail Laslas  •  08 Octombrie 2017, 17:18

eu zic ca-l da afara saptamana asta pe mos pendula

ucluj2011
ucluj2011  •  08 Octombrie 2017, 17:13
Postat de Andrei Mirea pe 08 Octombrie 2017, 10:49

Lucescu este un antrenor modest.

Lucescu este prea bun pentru Turcia. Ân Turcia sunt tot felul de mișmașuri , îmbîrligături , presă de ca-can... piedici , mici războaie între cei de la vîrf... Lucescu a fost adus doar pentru a umple un gol , 2-3 fotbaliști de la naționala Turciei au fost măini moarte TOCMAI pentru al îndepărta pe Lucescu. Noi pe șăngă turci suntem mici copii la balcanisme de acest gen. Lucescu a devenit în ultimii 15-20 de ani un antrenor de TOP 10 MONDIAL care merită să antreneze echipe MULT mai mari ȘI MAI SERIOASE... din CAMPIONATE mai serioase... decît Naționala Turciei...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează