INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  PRELIMINARII CM 2018

Robert Lewandowski, record de goluri, reacționează surprinzător după calificarea Poloniei: "Sunt furios"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 09 octombrie 2017 09:57

Robert Lewandowski, golgeterul preliminariilor CM 2018, cu 16 reușite, și-a criticat dur coechipierii: "Facem prea multe greșeli și în apărare, și în atac. Nu suntem încă o echipă care să se bată la medalii".

Când se lansează, Lewandowski e imposibil de oprit. Polonia s-a calificat la Mondial, iar căpitanul său a marcat 16 goluri în această campanie, performanță unică în istoria preliminariilor din zona europeană. Doar Ronaldo, 15 reușite, îl mai poate depăși marți, împotriva Elveției.

Polonezul ar trebui să sărbătorească. Și totuși, căpitanul roș-albilor e supărat rău. Îl deranjează că echipa a suferit spre sfârșitul meciului cu Muntenegru, 4-2, pe care l-ar fi putut câștiga mult mai ușor. "Cu un asemenea adversar, nu ar trebui să trăim momente atât de dificile. Am văzut prea multe greșeli și în apărare, și în atac. Avem potențial, dar pierdem micile detalii care ne-ar putea face partidele mai lejere", a declarat atacantul lui Bayern.

Lewa explică: "Sunt furios. E nevoie de concentrare 90 de minute, nu 60 sau 70. Uneori, nu mai accelerăm, convinși că jocul s-a terminat deja, ceea ce s-a întâmplat și acum. Conducem acasă cu 2-0, apoi ne lăsăm egalați cu opt minute înaintea finalului. Calmăm meciul la 3-0, nu la 2-0". Concluzia? "Nu suntem încă o echipă care să se bată pentru medalii la Mondial". 

"Trebuie să rămânem realiști. Încă sunt multe amănunte de ameliorat în jocul nostru. Mi-ar fi plăcut un meci la liniștit" Robert Lewandowski, atacant Polonia

Germania, record de goluri într-o campanie de calificare la Mondial

Zece victorii din zece are Mannschaftul, o grupă perfectă, numai Elveția mai poate avea 10 succese, mâine, la Lisabona. Echipa lui Joachim Löw a înscris 43 de goluri, record all-time într-o campanie de calificare la Mondial. A depășit performanța Spaniei, care a punctat de 42 de ori în drum spre Euro 2000.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  09 Octombrie 2017, 10:11

Atitudine ferma, fara dubii. Interesant acest Robert. Un capitan real.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează