INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CAMPIONATUL MONDIAL 2018

Scandal în Rusia cu un an înainte de CM 2018 : ”Muncitorii, victimele abuzurilor și exploatării, puși să lucreze și la -25 de grade! 17 oameni au murit"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 iunie 2017 15:21

Un ONG internațional, Human Rights Watch (HRW), a acuzat FIFA și organizatorii CM 2018 de tratamentul la care sunt supuși muncitorii ce ridică stadioanele pentru turneul final de anul viitor.

"Sunt victimele abuzurilor și exploatării, iar FIFA a dovedit încă o dată că nu poate supraveghea, împiedica și rezolva problemele", a protestat Jane Buchanan, director HRW pe Europa și Asia centrală, într-un raport publicat în această dimineață.

HRW, care a descoperit nereguli la 6 din cele 7 arene vizitate, dezvăluie că "salariile sunt plătite cu întârziere de câteva luni sau nu sunt plătite deloc, muncitorii nu au contracte legale și sunt puși să lucreze la temperaturi de -25 de grade Celsius fără a avea echipamentul de protecție necesar. 17 oameni au murit muncind în aceste condiții".

Reacția FIFA? Dezminte tot. "Experți de la institutul moscovit Klinski, specializați în protecția muncii, au făcut 58 de inspecții pe șantierele pentru Cupa Mondială, și mesajul HRW, care amintește de exploatarea muncitorilor, nu corespunde realității". 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează