INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANȚA / AU MAI RĂMAS 20 DE ZILE PÂNĂ LA CM

Scandal la naționala Franței » Un jucător refuză să fie rezervă pentru Mondial » L-a anunțat pe selecționer pe e-mail: ”O enormă eroare. S-a autoexclus”

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 24 mai 2018 11:28

Adrien Rabiot, campion cu PSG, a refuzat să-i răspundă lui Deschamps la telefon. ”Pot înțelege imensa dezamăgire că nu e în lot, dar să reacționeze astfel... Echipa Franței e deasupra tuturor”.

La 23 de ani, Adrien Rabiot își scurtcircuitează cariera la naționala Franței. Jucase doar de 6 ori pentru "cocoși", debutând în 2016, și totuși nu acceptă să fie doar rezervă. Didier Deschamps l-a trecut doar pe lista B, cu cei la care va apela doar dacă se accidentează cineva. Dar și ei se pregătesc la Clairefontaine, pentru a fi acolo în cazul unei urgențe. Nu și Rabiot.

"De-abia venise la națională"

Mijlocașul lui PSG l-a anunțat pe selecționer că refuză această convocare printre rezerve. "Luni seară, mi-a trimis un e-mail. Adrien îl semnase. L-am sunat, i-am dat un SMS, voiam să vorbim și să am confirmarea că acel mesaj era chiar de la el, pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Nu mi-a răspuns. Dar am aflat că el era", a dezvăluit Deschamps, uluit de reacția jucătorului.

"A făcut o mare eroare. Pot înțelege imensa dezamăgire că nu e în lot, dar să reacționeze astfel... E totuși un tânăr care de-abia venise la națională. S-a autoexclus. Echipa Franței e deasupra tuturor", a mai spus selecționerul.

"La cel mai înalt nivel, nu e loc pentru asemenea reacții. Știu acum că nu pot conta pe Rabiot. Refuză să fie rezervă, să se antreneze și să fie chemat la nevoie. Sper ca Rabiot să reflecteze la gestul lui și să devină mai înțelept. El trebuie să-și asume deciziile și să învețe ceva"
Didier Deschamps, selecționer Franța

16 trofee a strâns Adrien Rabiot la Paris Saint-Germain în șase sezoane

200 de meciuri a jucat Rabiot la PSG, pentru care a înscris 22 de goluri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  24 Mai 2018, 11:47

Si care e problema?! Eu ii inteleg perfect decizia, daca e in lot pentru Mondiale bine, daca nu, isi vede de timpul liber. E pe undeva si logic, fiind intr-un lot B, chiar daca ar prinde cumva Mondialul ar avea sanse mici sa joace. E o decizie ce il priveste strict pe el, oricum nu are nimeni mare lucru de pierdut.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează