INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  RUSIA

Se repetă haosul de la Soci?! Nemții pun sub semnul întrebării organizarea CM 2018: "Rusia nu e pregătită de Mondial"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 04 iulie 2017 10:54

La Cupa Confederațiilor, nemții de la Bild au apreciat securitatea turneului, dar au criticat drumurile proaste, lipsa de comunicare și atmosfera deloc pe măsura unui turneu de anvergură. 

Dacă peste Cupa Confederațiilor s-a tras cortina, Rusia rămâne în lumina reflectoarelor. Competiția încheiată în week-end, cu triumful Germaniei, a fost pentru ex-sovietici cel mai important test înaintea Cupei Mondiale pe care o vor găzdui la anul.

Test la care, susțin jurnaliștii tabloidului Bild, gazdele n-au luat notă de trecere decât la două capitole dintre cele cinci luate în considerație: securitatea și prețurile.

Ca la Bastilia!

Pe stadioane, rușii au fost la înălțime: bilete personalizate, scannere pentru verificarea lor, turnicheți, detectoare de metale. Și pază, ca la Bastilia! Poliție, militari, dar mai ales temutele trupe OMON.

La fel, în preajma bazelor de pregătire, în zonele aglomerate ale orașelor-gazdă sau la metrou. Problemele au apărut în aeroporturi și în hotelurile echipelor, unde rușii n-au fost deloc vigilenți.

"Din parcarea subterană și până în incinta hotelului ajungea să spui un număr de cameră și treceai fără probleme", dezvăluie Bild.

Habar n-au avut de turneu

Atmosfera n-a fost aceea specifică unei competiții de anvergură. Mulți ruși habar n-au avut ce întrecere găzduiește țara lor și asta s-a văzut pe cele 4 stadioane, unde numeroasele locuri rămase neocupate au fost o constantă pe toată durata turneului. Iar spectacol, cu adevărat, n-au făcut decât fanii chilieni și cei mexicani.

Rușii nu știu limbi străine

Nemții au acuzat inclusiv lipsa de comunicare. "În taxi, la hotel, în restaurant, la supermarket sau în farmacii, șansa de a întâlni oameni care vorbesc și altă limbă decât rusa e infimă. Iar dacă nu știi alfabetul chirilic, e o adevărată provocare să te aventurezi în oraș", consideră jurnaliștii de la Bild.

Gratis cu trenul!

În schimb, pentru străini, Rusia rămâne o destinație ieftină. Sub 1 euro biletul la metrou, 1,40 euro o bere de calitate, hoteluri de la 50 de euro pe noapte și trenuri cu care s-a putut circula gratuit între orașele-gazdă. Așa cum va fi în 2018 și pe perioada Mondialului (14 iunie - 15 iulie).

Drumuri proaste

Botezat "turneul drumurilor lungi", date fiind distanțele mari dintre orașe, CM 2018 va fi și unul al "drumurilor proaste". Motiv pentru care nemții nu le recomandă fanilor să călătorească prin Rusia cu mașina: "Iar în ceea privește taxi-urile, apelați mai degrabă la UBER". Trenuri express? "Disponibile doar între Moscova și St. Petersburg". 

1:50 e șansa de a întâlni pe stradă sau în magazine ruși care vorbesc limbi străine, susține Bild

49 €e prețul de la care pleacă biletul de avion la o cursă internă. Vorbim de distanțe de peste 3.000 km

"Noi am văzut cât de proaste sunt drumurile când am căutat cantonament pentru anul viitor. Iar oficialii altor echipe ne-au semnalat același lucru"
Oliver Bierhoff, managerul reprezentativei Germaniei

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
1215993771788671
Patru Marin  •  04 Iulie 2017, 19:06

Ce sa-ti povestesc?...

ill7ven
ill7ven  •  04 Iulie 2017, 12:06

Lasati, ca ne vine si noua randu :-))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează