INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  BRAZILIA - BELGIA, VINERI, 21:00, TVR 1, GSP.RO

Secretele lui Tite: de la rom brazilian la 4-1-4-1 » Ce face selecționerul Braziliei după fiecare meci, de la cine s-a inspirat și ce le interzice jucătorilor după cină

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 04 iulie 2018 11:51

Brazilia va juca împotriva Belgiei, vineri, în sferturile Campionatului Mondial. Meciul va începe la ora 21:00 și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TVR 1.

Selecționerul Brazilia, Tite, a studiat mult stilul Juventus și ”școala italiană ce propune un joc mai agresiv, nu doar axat pe contraatac”. După fiecare victorie, ”Profesorul”, cum îl apelează mereu jucătorii, bea o caipirinha (nr. un cocktail național brazilian cu rom brazilian, zahăr brun și lime).

Brazilia nu mai face spectacolul de pe vremuri, faimosul joga bonito a fost updatat unui stil care asigură mai multă siguranță defensivă. Selecao nu mai înscrie pe bandă rulantă, dar primește greu gol.

În Rusia, numai elvețienii l-au învins pe Alisson, și-atunci după un fault! "De vină" este și selecționerul auriverde, crescut în notă italiană. Adenor Leonardo Bacchi, cunoscut ca Tite, și-a avut în Peninsulă străbunicii, emigrați în 1883.

"Sanctuar de laicism tactic"

"Cici", după pronunție, sau "Profesorul", cum îl apelează mereu jucătorii, "a făcut din fotbal o religie, iar din națională un sanctuar de laicism tactic", Gazzetta dello Sport dixit.

Și s-a format ca antrenor în țara de unde își trage originile: "Am studiat mult Juventusul lui Capello. Îmi place școala italiană. Propune joc, mai multă agresivitate, nu doar contraatac. Sistemul favorit, 4-1-4-1, «pe care unii îl citesc ca 4-3-3»", i-a adus succes, de la Corinthians încoace.

"Conducerea unui grup implică mai multe aspecte. Fiecare trebuie să-și asume partea sa de responsabilitate, la fel cum vom împărți eventualele bucurii", dezvăluie Tite. Care și-a făcut un obicei din a plimba constant banderola de căpitan, tocmai pentru a-i responsabiliza în teren pe toți titularii.

Fără telefoane după cină

Legătura cu elevii săi e fantastică. Nu ezită să intre la mijloc între Neymar, Marcelo, Coutinho la un 2 contra 5. Disciplina e destul de strictă în cantonament, jucătorilor fiindu-le interzisă folosirea telefoanelor, tabletelor sau a altor dispozitive electronice după cină, pentru a nu le afecta somnul. "Vi se pare că sunt liniștit și calm, dar după fiecare meci câștigat merg să beau în pace o caipirinha". Încă trei și Tite devine campion mondial. 

20 de victorii,4 remize și un eșec, golaveraj 54-6, are Tite ca selecționer al Braziliei în 25 de partide

PROGRAMUL SFERTURILOR DE FINALĂ

calendar06.07
calendar17:00 Uruguay - Franța
calendar21:00 Brazilia - Belgia

calendar07.07
calendar17:00 Suedia - Anglia
calendar 21:00 Rusia - Croația

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
ray51
ray51  •  04 Iulie 2018, 13:11

Lucrurile merg bine pentru brazilieni. Cel putin in meciurile anterioare nu i-am vazut 'inotand' pe teren. Se vor descurca si in finala. Totul e ca si Neymar sa ramana omul de echipa si pt echipa. Vedetismele sunt bune pe plaja...

luka_crc
luka_crc  •  04 Iulie 2018, 12:41

Mi se pare mai echipa decât Prazilia!Franța nu mi s-a părut extraordinară.In grupe nu a impresionat deloc iar cu o Argentina catastrofală era greu să nu câștigi.Sa-i vedem cu Uruguay,o echipa frumoasa,disciplinata,cu știinta jocului de fotbal în sânge.

burgman
burgman  •  04 Iulie 2018, 12:32

Sunt de acord cu ce spui, numai ca belgienii intotdeauna s.au inecat la mal. Au jucatori, dar nu formeaza o echipa. Mi.este frica de Franta, alta echipa pe care nu o suport, dar vad ca joaca.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează