INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CROAȚIA - ANGLIA, MIERCURI, 21:00, TVR 1, GSP

Secretul Angliei » Decizia luată de Southgate care a schimbat fața echipei și a dus-o în semifinale CM 2018: "Dr. Grange a fost fantastică!"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 10 iulie 2018 15:12

Croația și Anglia se vor duela miercuri, de la ora 21:00, în semifinalele Campionatului Mondial. Meciul va fi în direct pe TVR 1 și liveTEXT pe GSP.RO. 

Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a insistat ca Pippa Grange să facă parte din delegația britanicilor în Rusia.

Eric Dier e convins: ”Tot ce a făcut ea în ultimele șase luni ne-a condus spre un Mondial atât de bun”.

Pentru englezi, psihologul e extrem de important. Parte esențială din lot. Care i-a transformat pe jucători, făcându-i mai puternici. Gareth Southgate a invitat-o pe Pippa Grange la națională în noiembrie 2017, iar doctorița în vârstă de 47 de ani e de atunci nelipsită din cantonament. Tot selecționerul a insistat ca ea să vină și în Rusia.

36910862 10211567928218584 865527955588120576 n
FOTO:  Pippa Grange

Și datorită lui dr. Grange, Anglia e iar în semifinalele Mondialului, după 28 de ani. "Băieții sunt mai rezistenți la presiunea marilor meciuri. Cel mai important, au reușit să depășească acel gând, că vor pierde întotdeauna la penaltyuri", a observat Daily Mail. S-au calificat în "sferturi" după ce au învins Columbia la loviturile de departajare.

"Ce influență au cuvintele ei asupra noastră!"

"E o persoană extraordinară. A lucrat mult cu noi în ultima vreme, ne-a ajutat enorm", îi mulțumește Dele Alli. "Toți am putut vedea cât de mult muncește. Și ce influență au cuvintele ei asupra noastră! Când vorbește, toți o ascultăm atenți. Și au fost multe ședințe".  Eric Dier e sigur că Pippa Grange a fost decisivă la acest turneu: "Tot ce a făcut ea în ultimele șase luni ne-a condus spre un Mondial atât de bun". 

"Dr. Grange a fost fantastică de când a venit la lot. Mentalul este extrem de important la un asemenea turneu, iar ea ne-a ajutat mereu" Ashley Young, mijlocaș Anglia

16 jucători nici nu se născuseră la ultima semifinală de Mondial

Au trecut 28 de ani de când Anglia a jucat ultima oară o semifinală la Mondial. Pe 4 iulie 1990, la 1-1, 3-4 la penaltyuri cu Germania, 16 dintre cei 23 de jucători ai actualului lot insular nu se născuseră. Iar cel mai în vârstă om al lui Southgate, Ashley Young, avea doar 5 ani. Mijlocașul lui Man. United tocmai a împlinit 33 de ani, pe 9 iulie. 

Statuie pentru Southgate?

Crawley, comuna în care a crescut Gareth Southgate, e în extaz. Sute de oameni i-au cerut primarului Peter Lamb să-i ridice o statuie selecționerului în vârstă de 47 de ani. "În general, sunt un pesimist, dar acum chiar și eu cred tot mai mult că putem cuceri Cupa Mondială", a declarat Lamb. 

Talisman pentru englezi?

Cüneyt Çakır va arbitra meciul de la Moscova, iar britanicii sunt mulțumiți. Albionul a câștigat 3 din cele 5 meciuri conduse de "centralul" turc, inclusiv un 3-0 cu Scoția în preliminariile pentru acest Mondial. Çakır, 41 de ani, a mai avut două partide la CM 2018: victoria Argentinei în fața Nigeriei (2-1) și Iran - Maroc 1-0. 

Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează