CM 2018  ·  DANEMARCA - MUNTENEGRU, AZI, 21:45, DIGI 2, GSP.RO

Selecționerul danezilor nu mai vrea pași greșiți: ”Trebuie să batem tot acasă. De acum și până la români!”

Eriksen, decarul roș-albilor, mereu în luptă cu doi adversari // FOTO Reuters
Eriksen, decarul roș-albilor, mereu în luptă cu doi adversari // FOTO Reuters

Articol de — Marti, 11 Octombrie 2016, 00:00

Selecționerul Hareide anunță: ”Într-o campanie cu zece meciuri, nu mai e timp de pași greșiți. Ne-am blocat deja la Varșovia”.

După două turnee finale ratate, CM 2014 și CE 2016, vikingii au început slab și preliminariile pentru viitorul Mondial. O victorie la limită, 1-0 la Copenhaga cu armenii, chiar dacă ar fi putut marca 6-7 goluri, și o înfrângere pe terenul Poloniei, 2-3. Locul 4, cu cel mai slab golaveraj dintre favorite (0).

Adus pe banca danezilor tocmai pentru a trezi echipa, care amorțise după 15 ani cu Morten Olsen, norvegianul Hareide le-a transmis clar jucătorilor săi: "Trebuie să batem tot acasă. De acum și până la români, în ultimul meci, peste un an". Avertizează că "într-o campanie cu zece meciuri, nu mai e timp de pași greșiți. Am făcut deja unul, ne-am blocat la Varșovia".

"Nu vreau să retrăim povestea neagră"

Urmează două partide pe propria arenă, Parken. Azi, în fața muntenegrenilor, și pe 11 noiembrie, împotriva kazahilor. După, scandinavii se opresc la București: 26 martie.

Aripa Viktor Fischer n-a uitat cât au pătimit în ultimele două preliminarii. Știe că, pentru ei, nu există decât o variantă în 2016: "Dacă nu câștigăm partidele din acest sfârșit de an, o să retrăim povestea neagră. Și nu vreau asta".

"Nu știu cum se face, dar parcă începem să ne obișnuim că mentalitatea «cuțitului la gât». Doar când simțim tăișul începem să jucăm"
William Kvist, mijlocaș DanemarcaDeclarația pe proprie răspundere. Ce verifică, de fapt, polițiștii. Ce se întâmplă dacă ești nesincer

Libertatea

Comentarii (2)

ion.ionescu  •  11 Octombrie 2016, 14:56

Bine zis "până la români"...

supereduardo10  •  11 Octombrie 2016, 10:10

Jucati o lae, nu aveti valoare caderea este inevitabila. Nici Romania nu-i grozava dar parca cu noul antrenor pare in revenire. Cred ca Roamnia si Polonia se vor bate pentru primele 2 locuri.

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Openul Scoției și Mastersul de la Londra

Eurosport
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1