INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ”SFERTURI” // BRAZILIA - BELGIA (VINERI, 21:00, TVR1)

Selecționerul Roberto Martinez crede că Belgiei i se potrivește mai bine costumul de outsider: ”Îi putem face rău Braziliei!”

Articol de - Publicat marti, 03 iulie 2018 10:29

Belgienii au trăit periculos cu samuraii lui Akira Nishino, luni seară, fiind nevoiți să întoarcă de la 0-2. Însă golul lui Chadli, cel care a confințit victoria în ultima secundă a prelungirilor (3-2), le-a reîncărcat "bateriile".

Cotidianul "La Derniere Heure" a uitat rapid suferința din prima repriză și cele două goluri încasate, privind doar partea plină a paharului:

"Echipa lui Roberto Martinez are armele necesare pentru a-i face rău Braziliei!". Iar Martinez însuși e convins că statutul de outsider i se potrivește mai bine Belgiei: "Putem profita de faptul că nimeni nu se așteaptă să câștigăm".

Optimismul "dracilor roșii" e fără îndoială și efectul senzaționalei remontada contra Japoniei. De la 0-2 în minutul 52 la 3-2 în 90+4. O asemenea răsturnare nu s-a mai întâlnit în istoria Cupei Mondiale de 48 de ani.

Mai precis din 1970, când Germania a învins Anglia cu același scor, în "sferturile" turneului final din Mexic.

Și încă ceva. Vertonghen, Fellaini și Chadli au dus la 12 numărul reușitelor Belgiei la acest turneu final. Ultima oară când a dat 12 goluri la un Mondial, în Mexic 1986, s-a oprit în semifinale! 

0-2a fost scorul la care Belgia a pierdut precedenta întâlnire cu Brazilia la CM, în 2002

"Al doilea gol al japonezilor i-a eliberat pe jucătorii mei. Și-au spus că de acum încolo nu mai au ce pierde. A fost ca un declic" Roberto Martinez, selecționer Belgia

"La 0-2 mi-am zis că nu mă mai întorc în Belgia. Cum să pierd în halul ăsta? Japonezii ne-au pus multe probleme, așa cum vrem să le punem și noi brazilienilor. Mergem să câștigăm" Thomas Meunier, mijlocaș Belgia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează